Zadar umesto Zagreba u ABA

Košarkaši Zadra izborili su plasman u plej-of hrvatske lige i tako obezbedili mesto u regionalnoj ABA ligi sledeće sezone.

Izvor: AK

Sreda, 09.05.2012.

13:38

Default images

Zadar je u direktnom duelu za četvrto mesto bio bolji od aktuelnog šampiona Zagreba 90:89 posle produžetka, pa "mravi" neće braniti titulu.

Junak Zadra bio je plejmejker Ante Delaš koji je trojkom u finišu produžetka doneo pobedu svom timu u prestonici Hrvatske. Ponovo je sjajan bio najtalentovaniji hrvatski košarkaš Dario Šarić (rođen 1994) sa 12 poena i 16 skokova.

Zagreb je osmim porazom u 14 mečeva definitivno ostao bez mesta u plej-ofu čime se oprostio od titule, samo sezonu posle istorijskog plasmana u Evroligu.

Zagreb je pobedom takođe pokvario oproštaj Damira Mulaomerovića koji je odigrao poslednji profesionalni meč u karijeri.

Međutim, Zadar nema zagarantovano mesto u ABA ligi, Hrvatska će na osnovu nacionalnog koeficijenta dobiti pozivnicu, ali će Zadar za povratak na "jadran" morati da plati, što je upitno za tim koji već godinama ima velikih finansijskih problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: