Crvena zvezda – Olimpijakos, vol. 2

Fudbaleri Crvene zvezde biće gosti Olimpijakosu u sredu veče (18.30h) na stadionu "Karaiskakis" u Pireju, na proslavi duple krune domaćina.

Izvor: AK

Sreda, 09.05.2012.

11:10

Default images

Dva "crveno-bela" tima igrala su prijateljski meč u Atini i prošle godine, ali tada nije bilo pobednika (1:1).

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki na put je poveo 28 igrača i u Atini. Standardni prvotimci će se spremati za finale Kupa protiv Borca (16. maj), dok će šansu protiv šampion Grčke dobiti uglavnom igrači koji su imali manju minutažu protekle sezone.

Prvotimac Zvezde Marko Perović konačno se oporavio od povrede kolena i potpuno je spreman i oran da istrči pred pun stadion "Karaiskaki".
"Trening centar je sjajan. Bio sam ovde sa Crvenom zvezdom na početku seniorske karijere i tada i sada mislio da jedan veliki klub, kakav Olimpijakos sigurno jeste, treba da ima ovakav trening kamp. Osim što prelepo izgleda, ima i vrhunske i sve druge neophodne uslove za dobar rad", izjavio je Perović.

Iako je meč najavljen kao revijalni, povratnik u redove crveno-belih ne misli da će takav i biti.

"Svima nama koji smo manje igrali i nemamo mnogo upisanih minuta na terenu, ovaj meč dosta znači. Puni smo želje da sutra odigramo dobar i kvalitetan susret u sjajnom ambijentu koji će zajedno prirediti navijači oba kluba", zaključio je Perović.

Mladi napadač Luka Milunović je u nekoliko navrata pokazao da je igrač na kome može da se zasniva budućnost "crveno-belih", svestan je da se upornost i trud uvek isplate, kao što se svako opuštanje kažnjava.
"Verujem da ćemo saigrači i ja maksimalno ozbiljno ući u utakmicu sa Olimpijakosom. Očekujem dobru utakmicu, protiv jakog protivnika, biće to prava provera za sve nas. Došli smo da pokažemo šta i koliko znamo i možemo i verujem da ćemo podstaknuti sjajnim ambijentom u koji ne sumnjam odigrati najkvalitetnije što možemo", izjavio je Milunović i dodao da izuzetno kao i svaki navijač Zvezde simpatiše Olimpijakos.

Prefiks revijalni pred susret po Milunovićevom mišljenju može da stoji samo zbog povoda odigravanja meča, na terenu očekuje pravu takmičarsku utakmicu.

"Ova kvalitetna provera nam može pomoći umnogome da ostanemo u dobrom ritmu i da napravimo dobru uvertiru pred utakmicu u subotu sa Radom, odnosno za nas najvažniji susret sezone, finale Kupa. Ovo u Atini je jaka provera kroz koju ekipa može da napreduje i da stekne novo iskustvo. Uostalom, ako protiv tima kao što je Olimpijakos pokažemo da vredimo, to znači da smo zaista kvalitetni", smatra Milunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: