Partizan: Mrđa, Merebašvili, Šimić?

Kako se bliži početak prelaznog roka sve više se spekuliše o potencijalnim pojačanjima Partizana za novi napad na Ligu šampiona.

Izvor: AK

Sreda, 09.05.2012.

10:07

Default images

Prins Tejgo je posetio predsednika Dragana Đurića, Giorgi Merebašvili je navodno završen posao, ali se spekuliše i sa još nekoliko imena.

Najzvučnije među njima je povremeni reprezentativac Srbije Dragan Mrđa, koga je šampion želeo i pre dve godine. Takođe, traži se zamena za Vladimira Stojkovića, a u opticaju je i jedan talentovani igrač iz Crne Gore.

"Crno-beli" su sa Mrđom pregovarali još dok je on bio član Vojvodine, ali se Vrščanin u leto 2010. godine odlučio za švajcarski Sion.

Partizanu su neophodna pojačanja u napadu zbog teških povreda Ščepovića i Eduarda, ali i kako bi pojačao tim za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Mrđa je solidno počeo karijeru u Sionu (26 utakmica i 9 golova), ali je zbog dve teške povrede kolena uglavnom bio van terena. Očekuje se da se za dve nedelje vrati treninzima. S obzirom na vrstu povreda i malo odigranih utakmica u poslednjih godinu dana, pitanje je koliko bi Mrđa zaistao "pojačao" napad "crno-belih".

Međutim, s obzirom da će Sion igrati baraž za opstanak u švajcarskoj Superligi, velike su šanse da Marđa napusti Švajcarsku i vrati se u Srbiju.

Takođe, po medijima se spekuliše da srpski šampion traži i novog golmana, a ukoliko Vladimir Stojković napusti Humsku 1, mogao bi da ga zameni čuvar mreže Jagodine Marko Šimić.

Poslednjih nekoliko meseci kao glavni kandidat bio je Branimir Aleksić iz Spartaka, ali je on navodno bliži transferu u inostranstvo.

Merebašvili blizu Humske?

partizan.rs
Iako su računi Partizana u domaćim bankama u blokadi, "crno-beli" uveliko rade na predstojećem prelaznom roku.

Pored Mrđe i Šimića, u igri je još nekoliko imena. Pre svih najviše se pričao mogućem povratku Prinsa Tejga koji je u utorak čak bio na razgovoru sa predsednikom Partizana Draganom Đurićem.

Takođe, brojne spekulacije o dolasku Giorgija Merebašvilija bi mogle da se obistine. Prema saznanjima "Sporta", "crno-beli" će da plate 600.000 evra Dinamu za ofanzivnog vezistu koji će mesečno zarađivati 17.000 evra u Beogradu.

Merebašvili je sam potvrdio želju da se vrati u Srbiju i zaigra za šampiona (prethodno igrao za Vojvodinu), a navodno se očekuje samo verifikacija Upravnog odbroja što je uobičajen postupak u poslovanju kluba.

Novi crnogorski biser u "crno-belom"?

vijesti.me
Nakon Stevana Jovetića i Stefana Savića, još jedan Crnogorac mogao bi da postane veliko ime zahvaljujući Partizanu.

Naime, "crno-beli" su zainteresovani za talentovanog fudbalera Mogrena iz Budve, 18-godišnjeg vezistu Marka Bakića, koga mnogo zovu "crnogorski Kaka".

Partizan je proteklih nedelja intenzivno radio na ovom transferu, ali su posao otežala interesovanja iz inostranstva. Za omladinskog reprezentativca Crne Gore zainteresovani su navodno još PSV Ajndhoven i Fiorentina.

Momak rođen 1993. godine igra na poziciji centralnog veznog fudbalera, a u Humsku bi čak mogao da stigne i kao pozajmljen igrač jednog od ova dva velika kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: