Pirs: Rado ću sastaviti tim za EURO

Stjuart Pirs, selektor mlade i olimpijske reprezentacije, mogao bi da sastavi tim za Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2012.

18:56

Default images

Pirs je za BBC potvrdio da će izabrati 23 igrača, ukoliko do 10. maja FA Engleske ne postavi novog selektora.

Pirs je dodao da ne razmatra da sastavlja tim, koji bi u Ukrajini i Poljskoj vodio neko drugi. Od kada je Fabio Kapelo u februaru napustio selekciju Pirs ima trostruku ulogu, a u centru pažnje je olimpijski tim Velike Britanije.

Meni bi prijalo da vodim ekipe na oba turnira ovog leta. Bilo bi to sjajno iskustvo za mene i radovao bih se duplom poslu”, rekao je Pirs za britanski javni servis.

Nebitno je da li ću ekipu voditi ja, ili neko drugi, sve što je potrebno da se isplanira odavno je urađeno. Ko god da vodi tim biće sigurno zadovoljan poslom koji je započeo Fabio, a ja nastavio. Bukvalno je preostalo da neko preuzme dužnost i ima gotov tim u rukama”.

Favorit za mesto selektora i dalje je Hari Rednap, 65-godišnji menadžer Totenhema, koji je i u Kapelovo doba važio kao ozbiljan kandidat za naslednika.

Kapelo je ekipu napustio u februaru, nezadovoljan odlukom FA da bez konsultacija oduzme kapitensku traku Džonu Teriju, kome zbog rasističkog ispada u domaćem prvenstvu čeka suđenje odmah posle prvenstva.

Pirs, koji već šest godina vodi mladi tim Engleske, sa kojim je dostigao najduži period stabilnosti u evropskom vrhu još od sredine osamdesetih, vodio je A selekciju u prijateljskom meču sa Holandijom (2:3). On je tada istakao da bi voleo da vodi tim u Poljskoj i Ukrajini, ali da ga ne zanima da dugoročno bude selektor najjačeg tima.

Najpre ćemo birati tim za Evropsko prvenstvo, cenim da će biti saopšten oko desetog maja, a nedelju dana kasnije saopštiću kandidate za olimpijski tim. Mislim da je to fer prema igračima, dovoljno rano će znati kakve su im obaveze da bi mogli da organizuju letnje odmore. Takođe, odgovorno je i prema klubovima, da bi mogli da planiraju pripreme”, zaključio je bivši levi bek poznat po nadimku Sajko.

Englezi Evropsko prvenstvo počinju 11. juna utakmicom sa Francuskom, a u slučaju plasmana u finale ostaće na istoku Evrope do 1. jula.

Olimpijska reprezentacija startuje 26. jula, mečom sa Senegalom na Old Trafordu. Finalni meč igra se na Vembliju, 11. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: