Đidić: Dovodimo finale u Kruševac

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Miodrag Đidić izjavio je da će finale Kupa Srbije 16. maja najverovatnije biti igrano u Kruševcu.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 24.04.2012.

16:17

Default images

Đidić, koji je državni sekretar u Ministarstvu finansija, prisustvovao je otvaranju rekonstruisanog stadiona “Mladost”, za koji su Grad Kruševac i Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, izdvojili 147 miliona dinara.

"Odluka da finale Kupa Srbije bude igrano u Kruševcu biće doneta u sredu ili četvrtak, tako da ćemo mi Kruševljani prvi imati čast da organizujemo finale Kupa van Beograda", rekao je Đidić novinarima u Kruševcu.

Finale Kupa planirano je za Novi Sad, ali su organizatori iz FK Vojvodina odustali kada je njihov tim ispao u polufinalu.

Finalni meč igraće Crvena zvezda, koja igra za 24. trofej, i čačanski Borac, kojem je to prvi nastup u završnoj utakmici najmasovnijeg takmičenja.

Stadion Napretka prima nešto manje od 11 hiljada gledalaca, zbog čega je javnost sa priličnom dozom skepse dočekala najavu da bi na njemu mogao da se igra finalni meč.

Finala kupa su ranijih decenija igrana u Beogradu, s tim što je u doba SFRJ bilo slučajeva da se igraju dva meča, ukoliko bi jedan učesnik bio iz Beograda, a drugi ne.

Prethodnih godina po pravilu je finale igrao jedan od večitih rivala, a finale je bilo organizovano na stadionu onog drugog.

Ove godine FSS je prvi put prihvatio predlog da se finale igra van glavnog grada, a najglasniji zagovornici bili su Novosađani, kojima je domaćinstvo dodeljeno iako im se ekipa i dalje nalazila u konkurenciji (nepisano je pravilo da se finale igra na neutralnom terenu).

Nekoliko stadiona van Beograda ima infrastrukturu koja bi mogla da zadovolji uslove za vrhunsku fudbalsku predstavu, pre svih oni u Smederevu i Kragujevcu, dok su drugi objekti (Užice, Jagodina i renovirani kruševački stadioni) kvalitetni, ali imaju premali kapacitet za potrebe finala kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: