Srbija prvi put na prvenstvu Evrope

U švedskom primorskom gradu Karlskrona, od 16. do 21. aprila, održava se 22. Evropsko seniorsko pojedinačno prvenstvo u badmintonu.

Izvor: ÈŽ

Utorak, 17.04.2012.

16:45

Default images

Među evropskom takmičarskom elitom, prvi put u istoriji srpskog badmintona, našlo se šest naših reprezentativaca.

Milica Simić će igrati u ženski singlu, kao i u ženskom dublu sa Sandrom Halilović i u mešovitom sa Ilijom Pavlovićem. Igor Bjelan igra muški singl, a u dublu nastupaju Nikola Arsić i Vladimir Savić.

Reprezentaciju Srbije predvodi Milan Barbir, glavni trener svih reprezentativnih selekcija.

Za učešće na najvažnijem i najkvalitetnijem kontinentalnom takmičenju se kvalifikovalo preko 280 takmičara iz 34 evropske države. Na evropskom seniorskom pojedinačnom prvenstvu je zastupljeno svih pet takmičarskih kategorija, muškarci i žene pojedinačno, muški, ženski i mešoviti parovi. Maksimalan broj učesnika po kategoriji je 64.

Nosioci u svim takmičarskim kategorijama dolaze iz Danske. Među njima su višestruki evropski šampioni, osvajači medalja na olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima, grand pri takmičenjima i super serijama. Epitet najvećih favorita za osvajanje evropskog trona poneli su Peter Gade u singlu, Tine Baun u ženskom singlu, Karsten Mogensen i Matijas Boe u muškom dublu, Kristina Pedersen i Kamila Ruter Jul u ženskom dublu i Tomas Lajburn i Kamila Ruter Jul u mešovitom dublu. Ostali favoriti za osvajanje odličja dolaze iz Nemačke, Poljske, Švedske, Engleske, Rusije i Bugarske.

‘‘Predstavljati svoju državu na najvećem evropskom i jednom od najznačajnijih planetarnih takmičenja predstavlja san svakog sportiste i sportskog radnika. U olimpijskom sportu koji je zastupljen u 51 evropskoj državi i kojim se organizovano bave milioni evropljana, kvalifikovanje za učešće zaslužuje veliko poštovanje. Naći se u glavnom žrebu evropskog prvenstva, koji je ograničen na samo 64 učesnika u svim kategorijama, zahteva veliki broj nastupa na međunarodnim takmičenjima i adekvatan broj osvojenih poena. Biti u tzv. kosturu sa najboljim evropskim i svetskim takmičarima je privilegija za koju smo se svi borili. Naša sjajna seniorska ekipa, uz podršku Saveza i državnih institucija, iz godine u godinu pomera granice‘‘, izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO Badminton saveza Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: