Sportingu derbi, Portu titula?

Sporting iz Lisabona dobio je Derbi da Segunda Sirkular i tako približio ekipu Porta tituli prvaka Portugala.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.04.2012.

23:46

Default images

Holanđanin Riki fan Volfsvinkel bio je strelac jedinog gola za 'Lavove', u 17. minutu iz jedanaesterca. Nemanja Matić je sa klupe posmatrao 292. "večiti" derbi Lisabona.

Porto četiri kola pre kraja šampionata ima četiri boda prednosti pa je na dobrom putu da osvoji i 14. titulu šampiona u poslednje dve decenije.

Artur Soareš Dijas je vodio prilično borbenu i 'tešku' utakmicu, pokazao je 11 žutih kartona, a Luizao je 'zaradio' dva od Benfikinih pet i završio igru u 90. minutu.

Trenutak odluke viđen je u 17. minutu, Luizao je pratio fan Volfsvinkela posle duge lopte koja je otišla u šesnaesterac gostiju, mladi Holanđanin pao posle 'minimalnog kontakta' a zatim i hrabro izveo jedanaesterac za pobedu svog tima.

Porto, koji je u ovom kolu, u drugom derbiju, savladao ekipu Brage rezultatom 1:0, ima 63 boda, Benfika 59, Braga je treća sa 58, Sporting četvrti sa 40 osvojenih bodova.

Sporting će igrati finale nacionalnog kupa a rival 'zeleno-belima' biće ekipa Akademike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: