Oksford vs Kembridž, 158. put

Engleska važi za kolevku modernog veslanja, a najpoznatija i najstarija veslačka regata održava se upravo tu, na Temzi, pored Londona.

Izvor: AK

Ponedeljak, 09.04.2012.

22:08

Default images

Reč je o godišnjoj univerzitetskoj trci osmeraca Oksforda i Kembridža. Sedmog aprila 2012. godine održana je 158. po redu trka univerzitetskih veslačkih klubova ova dva univerziteta.

Tradicionalno odmeravanje snaga dva veslačka kluba u svojoj dugoj istoriji imalo je dosta lepih i slavnih trenutaka, spektakularnih rezultata koji su ušli u sportske anale, ali i pobuna i kontroverzi.

O popularnosti ove regate govori i podatak da je 2010. godine četvrt miliona ljudi pratilo trku uživo sa obale reke, a nekoliko miliona putem televizijskih prenosa.

Kako je sve počelo, pročitajte u temi Marije Jović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: