Lamar Odom napustio Dalas Meverikse

Odiseja Lamara Odoma u Teksasu ipak je okončana pre kraja sezone, pošto je 32-godišnji košarkaš napustio Dalas Meverikse.

Izvor: AK

Ponedeljak, 09.04.2012.

18:28

Default images

Od dolaska u redove aktuelnog šampion Odom je imao mnogo problema sa privikavanjem na sredinu, a samim tim i formom, a čak je u jednom trenutku prosleđen u razvojnu NBDL ligu.

Međutim, vratio se u prvi tim, malo popravio statistiku, ali to očigledno nije zadovoljilo ni njega ni tim. Odom je ove sezone prosečno postizao 6.6 poena (14.2 u karijeri) uz 4.2 skoka (8.6 u karijeri).

Meveriksi i ja smo se dogovorili da je u najboljem interesu za obe strane da se rastanemo. Žao mi je što nije funkcionisalo bolje za sve", rekao je Odom na oproštaju.

Meverksi neće jednostavno otpustiti Odoma, već će ga staviti na listu neaktivnih igrača, kako bi pokušali da ga trejduju nakon sezone.

Tim čiji Odom član bude do 29. juna, moraće tog dana da ga "otkupi" za 2.4 miliona dolara, ili će biti odgovoran za njegovu platu u sezoni 2012-2013. koja će iznositi 8.2 miliona dolara.

On je na oproštaju istakao da želi da "odmori glavu i spremi se za sledeću sezonu".

Dalas je trenutno tek sedmi tim na Zapadu sa skorom 31-26. Mevsi imaju samo dve pobede više od Finiksa i Jute koji su ispod "crte".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: