Rosi: Ne mogu da vozim ovaj Dukati

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi bio je veoma razočaran posle desetog mesta na trci u Kataru, na otvaranju sezone u Moto GP šampionatu.

Izvor: JT

Ponedeljak, 09.04.2012.

16:01

Default images

‘Doktor’ je imao velikih problema sa svojim Dukatijem od početka trkačkog vikenda na stazi “Losail” i nijednog trenutka nije mogao da parira vozačima na čelu, a čak ni svom timskom kolegi Nikiju Hejdenu.

Posle prve trke ovogodišnjeg šampionata Rosi je rekao da je kontakt sa Hektorom Barberom na Pramak Dukatiju imao udela u lošem rezultatu, ali da je najveći problem to što mu novi motor uopšte ne odgovara.

Imao sam velikih problema na početku trku, novi pneumatici su me mučili. Pored toga, izgubio sam četiri, pet sekundi posle kontakta sa Barberom. Uspeo sam malo da napredujem, u poslednjem krugu sam čak ostvario svoje najbolje vreme na potpuno istrošenim pneumaticima. Ali, od toga nemamo nikakve koristi, pošto uopšte nismo konkurentni”, istakao je ‘Doktor’.

Rosi je velikih problema sa vožnjom Dukatija imao još prošle sezone, a iako se mislilo da će se to promeniti ove godine, takav nije slučaj.

Ne mogu da vozim ovaj motor, ne mogu da napravim nikakvu razliku, ne mogu čak ni da pariram Nikijevom ritmu, a navikao sam da budem brz u poređenju sa njim. U teoriji, sa novim pneumaticima trebalo bi da budem brži. Niki je imao dobru trku, ali je bio tek šesti”, naglasio je Rosi.
Beta
Iako je tek prva od 18 trka u ovogodišnjem šampionatu iza nas, Rosi ističe da se plaši da bi ova sezona mogla da bude još teža od prethodne, tokom koje se samo jednom našao na podijumu.

Tokom testiranja u Heresu sve je bilo bolje, bio sam šesti na bržim pneumaticima. Ali, naš cilj nije da se borimo za šesto mesto, već za nešto više. Ali, želim da budem iskren, ne mogu da vozim ovaj motor dobro, čak i u poređenju sa ostalim vozačima na Dukatiju. Ovaj Dukati ima probleme, dao sam instrukcije gde treba nešto da se menja, ali nismo rešili probleme. Nažalost, ja nisam inženjer pa ne mogu da uradim ništa povodom toga. Jedina pozitivna stvar je što nisam imao udese sa ovom šasijom”, rekao je Italijan.

Vozač Dukatija je, takođe, rekao da mu je teško da bude optimista, pošto Dukati prošle godine nije mnogo napredovao posle razočaravajućeg starta sezone.

“Prošle sezone mi je ponestalo nade. Više od toga potreban nam je bolji motor, ali ne želim da sebe opteretim kao prošle godine, misleći i nadajući se da će razvoj druge šasije doneti napredak. Pokušao sam da budem profesionalac. Kada me je Barbera udario razmišljao sam o tome da odem i parkiram se u garažu, ali sam ostao na stazi da bismo dobili neke podatke i pokušali da ih iskoristimo da bismo napredovali”, rekao je Rosi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: