Dortmund: 450.000 trebovanja

Dominantne snage nemačkog fudbala Borusija Dortmund i Bajern Minhen igraće u kratkom razmaku dva meča za koje je interesovanje ogromno.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.04.2012.

15:36

Default images

Ligaški meč u Dortmundu igra se u sredu, a šampion Nemačke je objavio da je do sada stiglo 450.000 trebovanja za ulaznice.

Stadion Vestfalen prima 80.000 gledalaca. Dortmund, koji brani titulu, ima tri boda prednosti u odnosu na velikog rivala, kojeg je dobio na strani. Borusija nije izgubila već 23 meča, a Bajern je u sjajnoj formi posle velike krize.

"Primili smo 450.000 zahteva za ulaznice za meč protiv minhenskog Bajerna, ali možete biti sigurni da još mnogo ljudi uopšte ne želi da se trudi, jer znaju da je nemoguće naći kartu", rekao je izvršni direktor Borusije iz Dortmunda Hans-Joakim Vacke za nemačku televiziju Skaj.

Krajem marta objavljeno je da je za finale Nemačkog kupa, u kojem se na Olimpijskom stadionu u Belinu sastaju isti rivali, dva meseca pre utakmice trebovano četvrt miliona karata.

Do završetka Bundeslige ostalo je još pet kola, a pobeda žutih donela bi im gotovo nesdostižnih šest bodova prednosti. U slučaju trijumfa Bavaraca, bajern bi preuzeo lidersku poziciju zbog bolje gol-razlike. Remi bi produžio dramu, jer BVB tek čeka duel sa trećeplasiranim Šalkeom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: