Čelsijev "mahač" suspendovan

Dejv Brajan, pomoćni sudija koji je dozvolio Čelsiju da pobedi Vigan uz dva gola iz očiglednog ofsajda, momentalno je skinut sa sledećeg meča.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.04.2012.

14:46

Default images

Brajan je trebalo da “maše” u meču Blekburna i Liverpula, u utorak uveče, ali će zbog grešaka morati da preskoči taj meč.

Čelsi je na Stamford Bridžu pobedio Vigan 2:1, ali je kod prvog gola Bane Ivanović bio u dubokom ofsajdu, a i kod drugog, duboko u nadoknadi, Huan Mata je bio iza odbrane rivala. Vigan taj poraz može da košta opstanka.

Roberto Martines je posle meča optužio sudije za krađu i njihov nastup ocenio “užasnim” i “odvratnim”, zbog čega bi mogao da dobije kaznu

Sudije su tokom vikenda bile potpuno van forme u Engleskoj. Mančester Junajted je do vođstva protiv QPR-a stigao iz penala kojem je prethodio očigledan ofsajd, dok je u derbiju kola Mariju Baloteliju progledano kroz prste u više navrata tokom prvog poluvremena, iako je utisak da je za njegov start nad Aleksom Songom i crveni karton blaga kazna.

Tako je zaokružena jedna od najmračnijih nedelja za sudije širom kontinenta. Već godinama mnogi stručnjaci smatraju suđenje najslabijom karikom u svetskom fudbalu, ali se rešenje ne nazire, jer čak ni šest delilaca pravde nije bilo dovoljno da se izbegne bruka u Barseloni i Londonu, u okviru Lige šampiona.



Takođe, dugo se vodi polemika o tehnologiji, koja bi pomagala sudijama, ali je ona primenljiva samo na pojedine kardinalne situacije (utvrđivanje da li je lopta prešla gol-liniju), ali ne i kod procenjivanja prekršaja, određivanja kazne za njih ili utvrđivanja ofsajda, što su najkritičnije tačke i situacije u kojima se najčešće dešavaju greške ili ispoljavaju preference.

Povlačenje sudija sa mečeva za koje su već određene u Engleskoj ne znači nužno da je sudija proglašen krivim. Šef sudijske organizacije Majk Rajli, donedavno i sâm delilac pravde, ima diskreciono pravo da sudiju ostavi na terenu ili ga povuče, u odnosu na ono što proceni da je u interesu sudije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: