‘Orlovi’ ponovo bili raspoloženi

Tokom vikenda koji je iza nas u najjačim ligama Evrope strelci su bili Branislav Ivanović za Čelsi i Zdravko Kuzmanović za Štutgart.

Izvor: JT

Ponedeljak, 09.04.2012.

13:14

Default images

Pored njih, mreže protivničkih timova zatresli sui Željko Kalajdžić u Grčkoj, Đorđe Lazić u Ukrajini, Danijel Ljuboja u Poljskoj, Aleksandar Alempijević u Mađarskoj i Đorđe Rakić u drugoj nemačkoj ligi.

Engleska

Vikend iza nas u Premijer ligi veoma izvesno je odlučio na koju stranu Mančestera će otići titular, a kako stvari sada stoje, ponovo će trofej podići Nemanja Vidić. Srpski defanzivac već mesecima ne igra zbog povrede kolena, ali njegovi ‘crveni đavoli’ sada imaju prednost od osam bodova u odnosu na Siti, posle pobede nad Kvins Park Rendžersom i poraza gradskog rivala od Arsenala sa 1:0.

Aleksandar Kolarov je na tom meču ušao u igru u 79. minutu, ali nije uspeo da spreči poraz ‘građana’. Najbolju partiju od svih srpskih fudbalera na Ostrvu pružio je Branislav Ivanović, koji je postigao gol za vođstvo Čelsija protiv Vigana, a njegov tim je na kraju u tom duelu slavio sa 2:1. Ivanović je ujedno jedini odigrao svih 90 minuta, a na terenu se našao još i Nenad Milijaš, čiji Vulverhempton je poražen od Stouka sa 2:1. Radosav Petrović sa klupe je posmatrao duel Blekburna i Vest Bromviča, u kojem su njegovi Roversi izgubili sa 3:0.



U Čempionšipu, Nikola Žigić je odigrao prvo poluvreme u pobedi svog Birmingema nad Kristal Palasom.

Nemačka

Posle perioda tokom kojeg nije dobijao pravu priliku, Zdravko Kuzmanović i dalje beleži odlične partije u dresu Štutgarta. Proteklog vikenda Kuzmanović je ponovo bio strelac trećeg pogotka za svoj tim sa bele tačke u trijumfu nad Majncom sa 4:1, a u igri je bio do 77. minuta. Pored njega, ponovo je odličan bio i Neven Subotić, koji je, ipak, zaradio i javnu opomenu u duelu svoje Borusije iz Dortmunda i Volfsburga, koji je šampion Nemačke rešio u svoju korist.



Svih 90 minuta odigrao je i Aleksandar Ignjovski za Verder, koji je igrao 1:1 sa Kelnom, dok Slobodan Rajković i Gojko Kačar nisu igrali za Hamburger protiv Lerverkuzena, koji je završen identičnim rezultatom.

U Cvajti, Đorđe Rakić je postigao gol za vođstvo svog Minhena 1860 sa 1:0 u remiju 2:2 sa Padebornom. Rakić je dobio i žuti karton, a odigrao je ceo meč, isto kao i njegov saigrač Antonio Rukavina. Svih 90 minuta na terenu proveo je i Vujadin Savić, čiji Dinamo iz Drezdena je igrao 2:2 sa Braunšvajgom, a srpski fudbaler je zaradio i javnu opomenu.

Italija

Vikend u Seriji A obeležilo je posrtanje Milana, koji je izgubio od Fiorentine sa 2:1, pa je Juventus zahvaljujući trijumfu nad Palermom sa 2:0 preuzeo čelo tabele. Za ‘staru damu’, naravno, nije igrao Miloš Krasić, kakav slučaj je već mesecima, dok je sa druge strane svih 90 minuta odigrao Milan Milanović. Jevrem Kosnić ostao je na klupi.
Beta
U duelu na “San Siru”, Matija Nastasić je u prvom poluvremenu skrivio penal i za to dobio žuti karton, a ‘viola’ je tek posle došla do preokreta i na kraju trijumfovala sa 2:1. Na terenu se u pobedničkoj ekipi našao i Adem Ljajić, koji je iz igre izašao u 77. minutu. Inter je posle odličnih partija od dolaska Andree Stramaćonija na klupu milanskog tima igrao samo 2:2 sa Kaljarijem, a Dejan Stanković je odigrao 83 minuta i zaradio žuti karton. Vlada Avramov nije igrao za tim sa Sardinije.

Svih 90 minuta u Italiji odigrao je još samo Nenad Tomović u pobedi Lećea nad Romom sa 4:2, dok je Boško Janković od 54. minuta igrao za Đenou protiv Novare, u duelu završenom rezultatom 1:1. Sa druge strane, Ivan Radovanović je ostao na klupi. Isti slučaj je bio i sa Željkom Brkićem, čija Sijena je pobedila Atalantu sa 2:1.

Francuska

Beta
Pari Sen Žermen za vikend je slavio protiv Marseja i tako ostao na deobi prvog mesta sa Monpeljeom. Milan Biševac je odigrao svih 90 minuta u trijumfu sa 2:1, a dobio je i javnu opomenu. Pored njega, na terenu se u Francuskoj našao samo Pavle Ninkov i to od 85. minuta u duelu Tuluza i Valensijena, koji je dobio njegov tim sa 3:0.

Španija i Portugal

Dejan Lekić odigrao je svih 90 minuta u debaklu Osasune od Rajo Valjekanu sa 6:0, dok je Ivan Obradović u duelu Barselone i svoje Saragose, koji je završen pobedom Katalonaca sa 2:1, u igri bio do 66. minuta.

U Portugalu igrao je samo Ivan Todorović, od 63. minuta u pobedi Nasionala nad Maritimom sa 4:2, dok je duel bendike Nemanje Matića i Sportinga na programu u ponedeljak.

Holandija i Belgija

U Holandiji je proteklog vikenda bila pauza u šampionatu zbog igranja u finalu Kupa, koji je osvojio PSV pobedom nad Heraklesom.

U Belgiji, Milan Lane Jovanović je za 83 minuta pružio bledu partiju u trijumfu Anderlehta nad Liježom. Bojan Jorgačević odigrao je svih 90 minuta za Briž, koji je poražen sa 3:1 od Kortrejka, za koji su Nebojša Pavlović i Dalibor Veselinović proveli ceo meč na terenu. U poraženom timu nije bilo ni Vladana Kujovića, koji je ostao na klupi, dok je isti slučaj bio i sa Jugoslavom Lazićem u Lokerenu, kao i Urošem Delićem u Beršotu.

Rusija i Ukrajina

Vikend u Rusiji obeležio je remi bez golova moskovskog CSKA i Anžija, a Zoran Tošić je u igri bio do 88. minuta. Zenit je slavio protiv Lokomotive sa 1:0, a taj meč sa klupe je posmatrao Aleksandar Luković, dok Danko Lazović nije bio u timu zbog povrede. Krasnodar je pobedio Tom Tomsk sa 3:1, a Nemanja Tubić odigrao je 90 minuta u trijumfu svog tima. Na terenu se našao još Marko Blažić, do 61. minuta, a njegov Amkar pobedio je Rostov sa 1:0.

U Ukrajini, petorica srpskih igrača odigrala su svih 90 minuta, dok je jedini preostali, Miloš Ninković, ostao na klupi Dinama iz Kijeva u porazu od Šahtjora sa 2:0. Najbolju partiju pružio je Đorđe Lazić, koji je bio strelac drugog gola u pobedi Metalurga nad Karpatima sa 2:0, dok se sa druge strane našao Ivan Milošević. Tavrija Damira Kahrimana pobedila je Iljčivec sa 2:0, dok su igrali i Jovan Markovski za Vorsklu i Nikola Ignjatijević za Zoriju.

Ostali

Olimpijakos je još prošle nedelje obezbedio titulu, a od srpskih fudbalera u Grčkoj vikend je obeležio Željko Kalajdžić, koji je doneo pobedu svom OFI-ju protiv Panaitolikos.

Danijel Ljuboja je postigao drugi gol u trijumfu Slaska nad Ruhom sa 2:0, dok se u poraženom timu našao Miroslav Radović.

U Mađarskoj, Aleksandar Alempijević je bio strelac prvog gola za Kečkemet u pobedi nad Vašašom sa 4:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: