Pešić: “Nastaviti u istom ritmu”

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić izjavio je da je zadovoljan igrom svojih izabranika u porazu od Partizana u petom kolu Agroživ Superlige.

Izvor: JT

Ponedeljak, 09.04.2012.

09:10

Default images

‘Crveno-beli’ su izgubili od ‘večitog’ rivala sa 79:69 i tako su doživeli drugi poraz u dosadašnjem delu Superlige, a imaju i tri pobede.

“Bila je specifična utakmica. Bilo je dosta penala, dosta se sviralo. Partizan je izveo 32 penala, pogodio 24”, rekao je Pešić.

Mi smo u odnosu na poslednje utakmice, kada smo imali problema sa realizacijom slobodnih bacanja, ovog puta sutirali 13-10. Zadovoljan sam procentom, jer smo se naglo popravili. Koliko smo dobri u tom segmentu, nismo mogli da vidimo u prvoj četvrtini, jer nismo izveli nijedno slobodno bacanje. Partizan je šutnuo 19 penala više. Ovim ne želim umanjim njihovu pobedu, ali to je jedna od važnih stavki. Mi smo odigrali dosta dobru, momci su imali dobar pristup i sad samo treba da nastavimo u istom ritmu”, dodao je Pešić.

Na pitanje koliko je psihološki Omar Tomas bio spreman za ovaj meč, pošto je pre samo nekoliko dana bio fizički napadnut i da na tom meču pružio najslabiju igru uz indeks korisnosti -5, Pešić je rekao:

Mi smo razmišljali šta da radimo. Igrači su bili da igra, on nije napustio zemlju. On je ostao tu, ekipa je to veoma pozitivno prihvatila. Tomas je želeo da pomogne ekipi, a mi nismo hteli da remetimo tmski duh i zato smo mu dali šansu. Dobro se pripremio, nije imao bolova, a nismo ga mnogo ni trošili na treningu s obzirom na rane koje ima. Bilo bi kontraproduktivno da ga nismo pustili da igra”.

Košarkaš Zvezde Andreja Milutinović čestitao je rivalu na zasluženoj pobedi i dodao da je presudilo iskustvo ‘crno-belih’.

Krenuli smo jako agresivno i takav pristup je dao rezultat. Dobro smo se držali sve do poslednje deonice, ali ipak to nije dovoljno, jer protiv Partizana tako treba igrati svih 40 minuta. Posustali smo u finišu i presudilo je njihovo iskustvo”, naglasio je Milutinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: