Jovanović: “Specifična utakmica”

Trener košarkaša Partizana mt:s Vlade Jovanović rekao je posle pobede nad Crvenom zvezdom da su njegovi igrači bili pod velikim pritiskom.

Izvor: JT

Ponedeljak, 09.04.2012.

08:23

Default images

‘Crno-beli’ su u nedelju uveče slavili po četvrti put ove sezone protiv svog večitog rivala, ovoga puta sa 79:69, tek pošto su utakmicu prelomili sredinom poslednje četvrtine.

Sigurno je utakmica protiv Zvezde jedna specifična utakmica. Posle tri dobijene u ovoj sezoni i mediji i svi koji prate košarku stvorili su pritisak ili da je vreme da Zvezda dobije, ili da je pritisak pobede, čini mi se, više na nama”, rekao je Jovanović.

Jovanović se osvrnuo i na samu utakmicu na kojoj je šampion Srbije do trijumfa došao mnogo teže nego što se očekivalo.

Sama utakmica je imala dva poluvremena. Prvo poluvreme smo odigrali dobro košgeterski, ali je Zvezda ušla jako dobro šuterski, otvorila utakmicu šutem za tri poena što ranije nije bio običaj i praktično se prvo poluvreme odigrao egal rezultat. Na sve to, otvorio im se skok u napadu što mi nismo iskontrolisali. U trećoj četvrtini smo imali pad koncentracije, međutim, u drugom poluvremenu smo pojačali odbranu, smanjili smo im procentat šuta za tri poena, kao i broj šutnutih trojki. Forsirali su usku zonsku odbranu i sprečavali nas da ostvarimo post-ap igru, obzirom da igramo sa jednim pravim plejmejkerom to je negde i logično. Mi smo kao rešenje uzeli više šuta za tri poena nego što bi trebalo”, naglasio je Jovanović.

Strateg Partizana je, takođe, pohvalio svoje izabranike, ali se i zahvalio navijačima.

Moram da pohvalim momke na zasluženoj pobedi, pre svega što smo izdržali tu poslednju četvrtinu. Bili smo pod jakim pritiskom u poslednoj četvrtini. Zahvalio bih se publici koja je u ovom kasnom večernjem terminu došla da nas podrži”, rekao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: