Ne utice samo sudjenje na uspeh Koreje

Ispadanjem Japana, predsednik FSJ-a, Dragan Stojkovic vise nema svoje favorite. Nada se dobrom fudbalu do kraja Mundijala, ocekuje finale Brazil – Nemacka, a za B92 analizira sudjenje na sampionatu, polufinalne parove i moguci rasplet u samoj zavrsnici.

Izvor: Specijalno za B92, Dragan Stojkovic, predsednik FSJ

Nedelja, 23.06.2002.

17:23

Default images

"Sigurno je da ce se ubuduce povesti vise racuna, kada su delioci pravde u pitanju, jer se pokazalo da su napravljene kardinalne greske, koje tesko mogu da se zaborave. Mislim da su najveci problem linijske sudije, koje na sebe preuzimaju veliku odgovornost i samim podizanjem zastavice ne priznaju regularne golove. Njihovo sudjenje baca mrlju na ovo svetsko prvenstvo, mada sudeci prema organizaciji, ovaj Mundijal ce proci kao najuspesniji. Ipak je ovo jedna velika manifestacija u kojoj je tesko sve kontrolisati, ali mislim da su i Korejanci i Japanci u tom smislu pokazali jednu veliku profesionalnost. Kada je sudjenje u pitanju, slazem se sa konstatacijom da je bolje priznati losiji gol, nego ponistiti dobar gol, koji je regularan. Stice se utisak da je Koreja malo favorizovana, mada treba reci da su jedan Portugal u prvom krugu, Italija u drugom i Spanija u trecem, osetili da nije lako igrati protiv Koreje pogotovo na njihovom terenu. Imaju fantasticnu podrsku sa tribina i nevidjenu motivaciju. Fizicki su vrlo spremni i mozda ni ne cudi jedan takav rezultat".

Piksija smo pitali sta moze da se ocekuje od polufinalnih utakmica:

"Oba polufinala ce biti zanimljiva. Naravno, blagu prednost dajem Brazilu i Nemackoj. Ne verujem da Koreja ima snage, koliko god ona to zelela i htela, da iznenadi Nemacku, jer dobar primer Nemcima su ova tri tima, Portugal, Italija i Spanija. Mislim da ce njihovo iskustvo i nemacki mentalitet odluciti pobednika. Sa druge strane Turska se nalazi u odlicnoj formi, ekipa koja je iskusna. Dugo igraju zajedno i milim da su sazreli za velika dela, sto su i pokazali ulaskom medju cetiri najbolje ekipe na svetu. Ipak treba reci da Brazil igra najatraktivniji fudbal sa mnogo golova. Problem kod Brazilaca je neigranje Ronaldinja, medjutim mislim da imaju dovoljo kvalitetnih igraca da ne dozvole bilo kakvo iznenadjenje".

Komentarisuci mogucnost velikog finala Brazil – Nemacka, Stojkovic je izjavio kako nema simpatija ni prema kome.

"Zelim samo da vidim dobar fudbal. Dosta sam bio razocaran utakmicom Brazil-Engleska. Ipak sam vise ocekivao od Engleza. Odigrali su veoma lose, mozda i najlosije na Mundijalu i zbog toga nisu ni eliminisali Brazil, koji ima kompaktan tim sa nekoliko sjajnih individualaca. Ako Nemci dodju do finala, suocice se sa problemom nedostatka lidera kalibra Lotara Mateusa. Njihov lider je danas Oliver Kan, fantastican golman, mozda najbolji na svetu. Mozda to nije dovoljno da bi se uspelo u finalu. Medjutim, tradicija je uvek na njihovoj strani i nikada ne treba otpisivati Nemce. I onda kada se cini da su najslabiji, oni mogu jednom neatraktivnom igrom da dodju do rezultata".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: