Hodl: Nisam završio posao selektora

Bivši reprezentativac i selektor fudbalske reprezentacije Engleske Glen Hodl izjavio je da bi rado predvodio državni tim na predstojećem prvenstvu Evrope.

Izvor: MJ

Ponedeljak, 26.03.2012.

15:45

Default images

Ipak, on ne veruje da će za to dobiti šansu.

"Kada bih sutra umro, moj život bio bi nekompletan jer nisam završio posao kao selektor. Prošlost me ne interesuje, ali mislim da imamo grupu igrača koja je u stanju da napravi uspeh na EP. Ko god preuzme reprezentaciju, bio to Stjuart Pirs, Hari Rednap, Roj Hodžson ili ja očekuje ga veliki pritisak", rekao je Hodl.

Hodl je na klupi Engleske sedeo u periodu od 1996. do 1999. godine, ali nije predvodio selekciju na Evropskom šampionatu 2000. zbog kontraverzne izjave za časopis „Tajms“.

Naime, Hodl je u intervjuu za britanske novine rekao da veruje da su osobe sa invaliditetom na neki način kažnjene za grehe koje su počinilu u prošlom životu. Ova izjava izazvala je burne reakcije javnosti i Hodl je ubrzo smenjen sa mesta selektora.

54-godišnji Englez poslednji put bio je trener pre šest godina i to na klupi Vulverehemptona, a pored njih vodio je i Čelsi, Sauthempton i Totenhem.

Hodl je 2007. ušao u Hol of Fejm u Nacionalne Kuće fudbala i proglašen je za jednog od najtalentovanijih engleskih fudbalera ikada.

Za reprezentaciju Engleske Hodl je igrao od 1979. do 1988. godine i na 53 utakmice postigao osam golova.

Hodl trenutno vodi fudbalsku akademiju „Glen Hodl“ u Španiji, koja pomaže mladim fudbalerima da se vrate profesionalnom bavljenju fudbalom nakon što ih njihoovi klubovi u Engleskoj otpuste.

Fudbalski savez Engleske saopštio je da će na kraju sezone izabrati selektora, a kao glavni kandidat spominje se menadžer Totenhema Hari Rednap.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: