"Nije bilo nikakve banane"

Predsednica Lokomotive iz Moske Olga Smordoskaja, i pored činjenice da postoji video snimak, poriče da je bačena banana na prvotimca Anžija Kristofa Sambu.

Izvor:

Utorak, 20.03.2012.

11:12

Default images

U utakmici koja je odigrana u subotu u Lokomotiva je pobedila sa 1:0 golom Glušakova u 73. minutu, ali je rezultat ostao u drugom planu usled još jednog rasističkog ispada navijača moskovskog kluba.

Smorodskaja je u izjavi za ruske medije demantovala bacanje bilo kakve banane, govoreći kako to "nije moglo da se desi".

"Gledala sam naše navijače kako se primerno ponašaju, i sportski bodre naš tim", rekla je Smorodoskaja.

Ni direktor fudbala kluba iz Moskve Aleksej Sorokin nije bio uviđajniji po pitanju incidenta.

"U Rusiji dobiti bananu znači pasti na testu", naglasio je Sorokin.

Anži je celu situaciju okarakterisao kao "idiotsko" ponašanje pojedinca koje se ne sme tolerisati, i izrazio nadanje da će bezbednosne službe Lokomotive indetifikovati počinioca i adekvatno ga kazniti.

Sam Samba ne želi da pridodaje preveliki značaj ovoj situaciji i kaže da mu je jedino žao što je na tribinama bilo dece koji ma se daje loš primer.

Fudbalski savez Rusije nema dilemu povodom ovog icidenta.

"Događaj na utakmici Lokomotive i Anžija je sraman i nečuven, i očekuje svaku osudu. Naš komitet za etnička pitanja se uveliko bavi slučajem i počinioci će biti adekvatno kažnjeni kako se ovakve stvari ne bi više događale".

Evo i same situacije, pa procenite sami.

Inače ovo nije prvi slučaj da se banana "koristi" za vređanje na rasnoj osnovi, ista situacija se dogodila Sambinom klupskom kolegi Robertu Karlosu u maju prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: