Slohokej: Igraće se "majstorica"

Hokejaši Partizana poraženi su u Ljubljani od Olimpije sa 5:2 (1:0, 3:2, 1:0), u četvrtom meču finalne serije Slohokej lige.

Izvor: AK

Sreda, 22.02.2012.

21:53

Default images

Pošto oba tima imaju po dve pobede, o šampionu će odlučivati "majstorica" koja će se igrati u Beogradu u subotu.

"Crno-beli" su odigrali loše u Ljubljani, pre svega u napadu, pa su Slovenci sasvim zasluženo izjednačili u seriji. Olimpiju je predvodio Nik Ulaga sa dva gola, dok su strelci za Partizan bili Jure Kralj i Marko Kovačević.

’Crno-beli’ su slabom igrom u Ljubljani propustili prvu priliku za odbranu titule u Slohokej ligi osvojenu prošle sezone, kada su u velikom finalu bili bolji upravo od ekipe Olimpije.

Najzaslužniji za trijumf domaćih bio je Nik Ulaga koji je postigao dva pogotka, dok su se po jednom u strelce upisali Nik Truden, Anže Emeršič i Gregor Režek. Golove za ’crno-bele’ postigli su Jure Kralj i Marko Kovačević.

Kao i na prethodna dva meča, Olimpija je prva stigla do vođstva. Igrao se 11. minut kada je posle jednog šuta iz daljine pločicu odbijenu od kacige Klajngensmita, Ulaga gurnuo u praznu mrežu. Tim golom Olimpija je otišla na odmor sa vođstvom od 1:0.

Partizan sjajno počinje drugu trećinu. Već u prvom napadu pak je stigao do Havličeka koji se našao iza gola Boha i sjajno dodao pred golmanski prostor Kralju, koji postiže svoj drugi pogodak u četiri meča finalne serije.

Taj gol umesto da je dao krila ’crno-belim’ hokejašima doneo je potpuno suprotnu sliku. Partizan je već posle dva minuta ponovo bio u zaostatku, a ponovo je pred golom Partizana spretan bio Ulaga i odbijen pak proturio kroz noge Klajngensmitu.

U 32. minutu domaći dupliraju vođstvo preko Trudena koji iz neposredne blizine pogađa posle asistencije Snoja.

Samo dva minuta pre drugog odmora novi šok za ’crno-bele’. Kapiten Olimpije Emeršič je u situaciji ’4 na 4’ iskoristio veliku gužvu pred golom Klajngensmita. Golman Partizananije uspeo da pokrije odbijenu pločicu, pa je Olimpija povela sa ogromnih 4:1.

Ipak, posle manje od 60 sekundi, Kovačević vraća ’crno-belima’ nadu u preokret. Posle bulija u trećini domaćih kapiten Milovanović je prihvatio pak rukom, spustio ga na led i sjajno asistirao do usamljenog Kovačevića.

U poslednjoj deonici Partizan je pokušao da dođe do preokreta, ali u prilično nepovezanoj igri uspeli su tek u dva ili tri napada da priprete domaćinu u poslednjih 20 minuta utakmice. Zaslužen trijumf Olimpije tri minuta pre kraja potvrdio je Režek.

Za sada se ne zna u koliko sati počinje subotnji meč, a to zavisi od mogućeg televizijskog prenosa. Patrizan je dobio prethodna dva meča u Beogradu sa po 4:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: