Lin gledaniji od Majkla Džordana

NBA ligaš Njujork Niks objavio je da je oboren rekord iz 1995. godine, kada je u pitanju gledanost tima iz "Medison Skver Gardena".

Izvor: AK

Sreda, 22.02.2012.

17:33

Default images

Poslednje dve utakmice Niksa, u čijim redovima odnedavno blista Džzermi Lin, gledane su u više od 540.000 domova.

Iako je Njujork izgubio oba meča, od Nju Orleansa i Nju Džersija, oboren je rekord od 28. marta 1995. godine, kada je Majkl Džordan postigao za Čikago 55 poena u prvoj utakmici u čuvenoj dvorani nakon povratka iz penzije.

Lin je put od totalne anonimnosti do naslovnih strana prošao za veoma kratko vreme, pošto je Njujork ponajviše zahvaljujući njemu ostvario sedam uzastopnih pobeda.

Sin tajvanskih emigranata, koji je jedno vreme živeo kao podstanar, šansu je dobio nakon povreda Berona Dejvisa i Karmela Entonija i izostanka Amarija Stodemajera.

Kao startni plejmeker na utakmicama protiv Nju Džersija, Jute i Vašingtona Lin je ubacio ukupno 89 poena, a status nove zvezde NBA lige zaslužio je kada je protiv Lejkersa postigao 38 poena i potpuno zasenio Kobija Brajanta.

U prvom sledećem meču doneo je pobedu Niksima uz zvuk sirene protiv Toronta (90:87) i tako ponovo skrenuo pažnju sportske javnosti i nastavio savremenu košarkašku bajku u Njujorku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: