LŠ: Napoli nadmoćan protiv Čelsija

Fudbaleri Napolija odigrali su fenomenalno na "San Paolu" i sa 3:1 pobedili Čelsi, u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 21.02.2012.

20:56

Default images

Domaći tim je tokom celog meča dominirao, stvarao šanse, primio gol posle svoje greške, i propustio da još ubedljivije slavi.

Čelsi je poveo preko Huana Mate posle greške Kanavara u 27. minutu, ali su do kraja poluvremena Ezekijel Laveci i Edison Kavani preokrenuli rezultat. U nastavku je Laveci novim golom povećao na 3:1, a Čelsi je katastrofe spasao Ešli Kol izbacivši loptu sa gol linije.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović odigrao je ceo meč na "San Paolu" na poziciji desnog beka. Pored njega je Kavani postigao gol za preokrez, dok je njegov dobar centaršut u gol propustio da pretvori Maluda.
Najbolju šansu u uvodnim minutima imao je Napoli preko svog najboljeg strelca Edisona Kavanija. Urugvajac je dobio sjajnu loptu na levu stranu, bio je sam ispred Petera Čeha, ali je njegov udarac u bliži ugao nogom zaustavio češki golman.

Deset minuta kasnije Čeh je ponovo morao da spašava svoj tim. Hamšik je poslao oličnu loptu u prostor na desnoj strani, Mađio je utrčao u kazneni prostor, ciljao gornji ugao, ali je golman Čelsija ponovo bio siguran i loptu poslao na drugu stranu.

U 26. minutu promašaje domaćina kaznili su igrači Čelsija. Posle akcije Drogbe i Staridža koji je loptu ubacio u kazneni prostor, iskusni Paolo Kanavaro je loše intervenisao, lopta je stigla do Huana Mate, a Španac je lako savladao Morgana Di Santisa za 1:0.
Međutim, Napoli nije izgubio samopouzdanje. Domaći tim je nastavio da kontroliše igru i napada gol Čelsija, pa je u 38. minutu stigao do izjednačenja.

Kavani je dodao loptu Ezekijelu Laveciju na dvadesetak metara od gola rivala, Argentinac je lako izbacio Meireleša i namestio loptu na desnu nogu, a onda preciznim niskim udarcem poslao je uz desnu stativu nemoćnog Čeha za 1:1.

Sjajnu igru i dominaciju u prvom poluvremenu Napoli je krunisao preokretom u sudijskoj nadoknadi prvog dela meča. Loptu je sa desne strane na drugu stativu ubacio Gokan Inler, ona je odskočila, a sjajni Edison Kavani je bio brži od Ivanovića i ramenom u skoku je ubacio u gol za preokret na 2:1.
U desetom minutu nastavka Čelsi je imao mnogo sreće. Napoli je odigrao odličnu polukontru, Kavani je na levoj strani pronašao usamljenog Lavecija koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali loše, pa je lopta prošla pored stative.

Posle ove šanse usledio je veliki pritisak Čelsija i nekoliko dobrih prilika za "plavce". Prvo je posle dobrog centaršuta Ivanovića na drugoj stativi volej uhvatio Maluda, ali su ga izblokirali brojni igrači Napolija.

Potom je u šansi bio Drogba koga je posle mnogo muke zaustavio Aronika i loptu izbacio u korner posle koga je Kejhil šutirao glavom malo pored stative.

Ali, kao što su igrači Čelsija kaznili promašaje i grešku Napolija u prvom, tako su domaćini iskoristili veliku grešku rivala posle brojnih prilika u drugom poluvremenu i povećali prednost na 3:1.
Kampanaro je poslao dugu loptu na u kazneni prostor Čelsija, tako je Luiz loše reagovao i loptu je uzeo Kavani, on je video da je Čeh napustio gol, pa je loptu odložio u sredinu kaznenog gde je na nju natrčao Laveci i zakucao je u mrežu za erupciju ispod Vezuva.

U finišu meča Čelsi je katastrofe spasao Ešli Kol. Marek Hamšik je posle pasa Kavanija promešao odbranu gostiju na levoj strani kaznenog prostora, gurnuo loptu u sredinu na pet metara od gola Čelsija, ona je stigla do usamljenog Mađia koji je odmah šutirao, ali ju je sa gol linije u polje izvabacio bek engleskog tima.

U prvom meču dana CSKA i Real Madrid su remizirali u Moskvi, a revanš mečevi su 14. marta. Videćemo da li će do tada na klupi Čelsija da se zadrži Andre Viljas-Boaš.

Liga šampiona, 1/8 finala:
Napoli – Čelsi 3:1 (1:1)
Laveci 38, 65, Kavani 45 – Mata 27

Napoli (3-4-3): De Santis – Aronika, Kanavaro, Kampanjaro – Zuniga, Gargano, Inler, Mađio – Laveci (Džemalili 74'), Kavani, Hamšik (Pandev 82')

Čelsi (4-3-3): Čeh – Bosingva, Luiz, Kejhil, Ivanović, Maluda (Lampard 70'), Meireleš (Esijen 70'), Ramireš – Mata, Drogba, Staridž

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: