Mančester Siti - Porto (B92, 18.00)

U sredu se igra prvi revanš meč 1/16 finala Lige Evrope u kojem Mančester siti dočekuje Porto, uz direktan prenos na televiziji B92.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 21.02.2012.

18:51

Default images

Ekipa Roberta Mančinija je pre pet dana ostvarila prednost sa 2:1 na “Dragau“, a ukoliko Portugalci žele da ostanu u igri za odbranu trofeja moraju da prekinu istorijsku tradiciju.

Naime, Porto nikada nije slavio u Engleskoj u nekom takmičarskom meču. Utakmica se igra u sredu od 18.00 časova uz prenos na TV B92.

Trener “građana“ Roberto Mančini nema problema sa povređenim igračima tako da ima veliki izbor igrača na raspolaganju.
Beta/AP
"Odigrali smo dobro prvu utakmicu, posebno u drugom poluvremenu kada smo imali nekoliko šansi za gol. Svaka utakmica je opasna na svoj način, dobro je što imamo 2:1, ali mislim da je bolje razmišljati kao da je 0:0. Porto je odličan tim i biće ovo teška utakmica. Moramo da igramo dobro", rekao je Mančini koji nije želeo da priča o Karlosu Tevesu, već samo o meču sa Portom.

Argentinac Serhio Kun Agueru doneo je Sitiju pobedu u Portu, pa bi mogao da bude starter u sredu. U timu bi takođe mogli da vidimo i srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova, kao i bivšeg štopera Partizana Stefana Savića.

Vezni igrač Samir Nasri istakao je da je tim odlučan da podigne dva trofeja na kraju sezone, i veruje da bi mogli da igraju i finale Lige Evrope u Bukureštu u maju.

"Više ne možemo da igramo za Karling kup ili FA kup, ali i dalje igramo dva takmičenja koja pokušavamo da osvojimo. Mi smo tim koji je gladan uspeha i želimo da osvajamo titule. Neki od nas nisu osvojili ništa u karijeri i zato smo došli u Siti. Imamo igrače koji žele da osvoje trofeje i ostvare svoje snove", rekao je Francuz koji je imao impresivan start 2012. godine sa brojnim asistencijama i nekoliko važnih golova.
Beta/AP
Italijanski stručnjak je iznenadio mnoge kada je u prvom meču u Portu izveo najjači sastav s obzirom da se žetstoko bori za titulu u Premijer ligi.

Međutim, s obzirom da Siti brani 2:1 sa “Dragaa“ očekuju se neke izmene u timu u odnosu na pomenuti meč. Pored navedenog dvojca iz Srbije i Crne Gore, novo ime u startnoj postavi mogli bi da budu i Adam Džonson i Džejms Milner.

Sa druge strane, aktuelni šampion Lige Evrope, Porto neće moći da računa na defanzivca Danila koji je povredio ligamente kolena u duelu sa Tureom prošle sedmice i pauziraće oko šest nedelja.

Trener Viktor Pereira još uvek ne može da računa na duže odsutnog Emidia Rafaela, dok u LE pravo nastupa nema Mark Janko, tako da će napraviti samo jednu izmenu u odnosu na prvi duel.

Očekivane postave:

Mančester siti (4-4-2): Hart – Ričards, Kompani, Savić, Kolarov – Milner, Ture, Beri, Džonson – Aguero, Džeko

Porto (4-3-3): Elton – Maikon, Otamendi, Rolando, Pereira – Gonsales, Mutinjo, Fernando – Rodriges, Hulk, Varela

Meč na stadionu “Itihad” u Mančesteru igra se u sredu od 18.00 časova uz direktan prenos na televiziji B92. Glavi sudija biće Nemac Volfgang Štark.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: