Mankuzo i Pinturol slavili u Moskvi

Amerikanka Džulija Mankuzo i Aleksis Pinturol iz Francuske trijumfovali su na paralel slalomu koji je u okviru Svetskog kupa održan u centru Moskve.

Izvor: JT

Utorak, 21.02.2012.

18:06

Default images

Mankuzo je tako došla do druge pobede ove sezone, pošto je u finalu nadmašila Austrijanku Mihaelu Kirhgaser, u prvoj vožnji za 37 stotinki, a u drugoj za 54.

Njima dvema se na podijumu pridružila vodeća u generalnom plasmanu Svetskog kupa Lindzi Von, koja je u utešnom finalu bolja od aktuelne osvajačice velikog Kristalnog globusa Marije Hefl-Riš.

Mankuzo je, inače, na putu do finala bila bolja od Italijanke Danijele Merigeti, Nikol Hosp iz Austrije i Vonove, dok je Kirhgaserova eliminisala sunarodnicu Anu Feninger, Slovenku Tinu Maze i Hefl-Rišovu.

U konkurenciji skijaša, Pinturol je do prve pobede u elitnom takmičenju došao pobedom u finalu nad Nemcem Feliksom Nojrojterom. Mladi Francuz je u prvoj vožnji imao zaostatak od šest stotinki, ali je sve nadoknadio u drugoj, u kojoj je bio bolji za 17 stotinki. U borbi za treće mesto, Šveđanin Andre Mirer bio je bolji od Romeda Baumana iz Austrije.

Pinturol je na startu prvog i jednog paralel slaloma sezone bio bolji od ruskog skijaša Aleksandera Horošilova, da bi u četvtrfinalu eliminisao Austrijanca Marsela Hiršera, a potom i njegovog sunarodnika Baumana. S druge strane, do finala Nojrojter je bio bolji od Francuza Adrijena Tea, njegovog sunarodnika Stiva Misilijea i Mirera.

Zahvaljujući plasmanu u četvrtfinale, Hiršer je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu, pošto je za osam bodova pretekao Hrvata Ivicu Kostelića, koji nije skijao zbog povrede. Švajcarac Beat Fojc isto tako je na trećoj poziciji smanjio prednost Kostelića na samo 40 bodova. Kod skijašica, Vonova je i dalje ubedljiva u poretku skijašica.

Paralel slalom je disciplina koja je tek prošle sezone dobila stalno mesto u kalendaru Svetskog kupa, što je do tada bio slučaj samo dva puta. U prošlogodišnjem izdanju elitnog takmičenja domaćin trke bio je Minhen, gde je trebalo i ove godine da se skija, ali je sve otkazano zbog nedostatka snega. Pošto je odlučeno da trka ne bude prebačena na drugo mesto, paralel slalom u Moskvi je jedini koji je održan ove sezone.

Svetski kup za skijaše nastavlja se u petak u švajcarskoj Krans-Montani, dok skijašice za vikend očekuju okršaji u Banskom, u Bugarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: