LŠ: Bazel i Marsej prete gigantima

U sredu se igraju poseldnja dva meča prvih duela osmine finala Lige šampiona u kojima bi mogli da vidimo i velika iznenađenja.

Izvor: AK

Utorak, 21.02.2012.

18:01

Default images

Finalisti LŠ od pre dve godine, minhenski Bajern i Inter igraju očajno ove sezone, posebno u 2012. godini, pa svoju šansu traže autsajderi Bazer i Olimpik iz Marseja.

Bavarci su u poslednjih pet kola ostvarili samo dve pobede, a gostuju Bazelu koji je u grupnoj fazi eliminisao Mančester junajted. Inter je izgubio čak četiri od poseldnjih pet mečeva, a Olimpik nije poražen već devet kola.

Fudbaleri Bajerna pokušaće da u Bazelu poprave loš utisak iz Bundeslige. Bavarci su prošlog vikenda odigrali bez golova protiv Frajburga i pali na treće mesto u Bundesligi.
Beta/AP
Ekipi Bajerna suprostaviće se, pored ostalih, napadač Bazela, 20-godišnji Džerdan Šaćiri, koji će na leto preći u minhenski klub za 11,6 miliona evra.

"Šaćiri će biti veliki igrač. On je talentovan, a već sada ima i odlike vrhunskog profesionalca", rekao je trener Bajerna Jup Hajnkes. Prošle sezone Bajern i Bazel su igrali u grupi Lige šampiona i oba puta je slavila nemačka ekipa.

Hajnkes za utakmicu ne može da računa na igrača sredine terena Bastijana Švajnštajgera zbog povrede članka desne noge, kao ni na štopera Danijela van Bujtena koji je povredio stopalo.

U duelu na marsejskom "Veledromu", Inter bi trebalo da bude blagi favorit jer ima iskusniju ekipu. Međutim, "neroazuri" već pet kola ne znaju za pobedu, a tri za bodove.
Beta/AP
"Nedostajale su mi utakmice u Ligi šampiona, to je najbolje i najvažnije takmičenje na svetu. Idemo korak po korak. Ukoliko prođemo Marsej, razmišljaćemo o višim ciljevima", rekao je napadač Intera Dijego Forlan.

Trener Marseja Didije Dešam rekao je da je Inter veći klub, ali da to ne znači da će se Olimpik unapred predati.

"Nismo ista kategorija, ali mislim da imamo šansu. Inter spada među sedam, osam najvećih klubova u Evropi i svake godine cilja titulu. Naš cilj je bio plasman u osminu finala, tako da smo ga već sada ostvarili", zaključio je Dešam.

Prve utakmice osmine finala Lige šampiona Olimpik Marsej - Inter i Bazel - Bajern igraju se u sredu od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: