Hiton za istorijsko finale Kardifa

Fudbaleri Kardifa ostvarili su istorijski plasman u finalne Karling kupa pobedom nad Kristal Palasom na penale.

Izvor: AK

Sreda, 25.01.2012.

12:44

Default images

Velški tim je slavio u revanšu minimalnim rezultatom, autogolom Entonija Gardnera čime je izborio podužetke, i na kraju penale.

Junak u “penal ruletu“ bio je golman Tom Hiton koji je sa dve odbrane obezbedio Kardifu pobedu od 3:1 i prvo finale Liga kupa. Tako će Kardif treći put u poslednje četiri godine igrati neko finale na "Velmbliju". Prvo je izgubio u FA kupu 2008, a potom 2010. plejof za PL.

Kardif je tokom meča propustio nekoliko sjajnih šansi da ranije obezbedi plasman u finalni meč. Keni Miler, Filip Kis i Aron Gunarson su pogađali okvir gola, a domaćin nije uspeo da zatrese mrežu ni u poslednjih 12 minuta kada je zbog isključenja Pedija Mekartija Kristal Palas igrao sa igračem manje.

Svoje šanse imali su i gosti, ali je Hiton, koji je inače drugi golman Kardifa iza Dejvida Maršala, zaustavljao šuteve Džermejna Istera o Šona Skanela, te Džonatana Para iz slobodnog udarca.

Kardif će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Premijerligaša Liverpula i Mančester Sitija. “Redsi” imaju gol prednosti iz Mančestera, a revanš je u sredu veče na “Enfild roudu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: