Divljak Pepe prošao bez kazne

Španska fudbalska federacija (RFEF) objavila je da neće pokrenuti postupak protiv defanzivca Reala Pepea zbog ponašanja na meču sa Barselonom u Kupu Kralja.

Izvor: JT

Utorak, 24.01.2012.

10:29

Default images

Igrači ’kraljevskog kluba’ igrali su veoma grubo protiv Barselone, a među njima je prednjačio Portugalac, koji je inače veoma poznat po gruboj i često nesportskoj igri. Pepe je tako u duelu sa šampionom Evrope i sveta namerno zgazio šaku Lionela Mesija, dok je Argentinac ležao na zemlji.

Mediji u Španiji, ali i širom sveta, osudili su divljački potez portugalskog fudbalera na meču koji je završen pobedom Barselone sa 2:1. Pepe se kasnije izvinio, ali je insistirao da nije bilo namerno.

Real je u subotu objavio saopštenje u kojem je objavio da neće kazniti Pepea, iako on nije igrao za Madriđane u pobedi nad Atletik Bilbaoom sa 4:1 u Primeri, a i RFEF je donela istu odluku posle sastanka u ponedeljak. Odluka RFEF znači da će portugalski defanzivac moći da igra na revanšu sa Barselonom, koji se igra u sredu na „Nou Kampu“.

Zanimljivo je da je odluka da se Pepe ne kazni doneta istog dana kada je Fudbalska federacija Engelske pokrenula postupak protiv napadača Mančester Sitija Marija Balotelija zbog nasilničkog ponašanja na utakmici sa Totenhemom. Baloteli je na tom meču zgazio glavu Skota Parkera, ali sudija, kao i na meču Barselone i Reala, ništa nije video. Prema prvim informacijama, pred italijanskim fudbalerom je suspenzija na bar četiri meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: