Vuković: "Spremni za prve bodove"

Selektor reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je da je naš tim na startu prvenstva Evrope protiv Poljske spreman za prve bodove.

Izvor: AK

Petak, 13.01.2012.

14:49

Default images

"Pripreme su bile izuzetno kvalitetne i posebno me raduje činjenica da smo bez povreda dočekali početak šampionata. Spremni smo i motivisani da osvojimo prve bodove protiv Poljske", rekao je Vuković na konfereciji za novinare u Gradskoj skupštini.

On je napomenuo da će konačan spisak od 16 igrača saopštiti večeras posle treninga. Vuković je naglasio da je "realno očekivati da ostvarimo san i osvojimo medalju".

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović istakao je da je "osnovni cilj, pored osvajanja medalje, odlična organizacija šampiionata".

"Želja nam je da navijači krajnje korektno navijaju i pokažu svetu i Evropi da smo narod kojeg krasi kultura, dobri običaji i giostoprimstvo", rekao je Marjanović.

Kapiten reprezentacije Momir Ilić ocenio je da u našem timu vlada besprekorna atmosfera koja nagoveštava ostvarenje velikih ciljeva.

"Čini mi se da nikada nismo funkcionisali tako jedinstveno kao sada. Imamo velike šanse da na ovom šampionatu napravimo veliki rezultat", rekao je Ilić i poručio da je naša reprezentaicja "uz pomoć publike, spremna da ispiše istorijsku stranicu našeg rukometa".

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković je naglasio da će predstojeće Deseto prvenstvo Evrope biti "pod lupom čitavog sveta".

"Ohrabruje partija koju su naši igrači prikazali protiv Češke. Pokazali su da imaju želje, snage i motiva da nas sve obraduju", rekao je Đurković.

On je naglasio da je naša rukometna organizacija ispunila sve kriterijume koje su od nje zahtevali čelnici Evropske rukometne federacije (EHF).

"Za ovaj šampionat vlada ogromno interesovanje. Najveće kompanije uključile su se u ovu rukometnu priču i to samo po sebi govori o značaju šampionata", rekao je Đurković.

Reprezentativac Srbije Nenad Vučković izjavio je da bi polufinale bilo uspeh na Evropskom prvenstvu.

Srbija prvu utakmicu na prvenstvu Evrope igra u nedelju u hali "Pionir" od 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: