Vuković: “Odbrana mora bolje”

Selektor srpskih rukometaša Veselin Vuković rekao je da naš tim mora spremno da dočeka početak Evropskog prvenstva.

Izvor: JT

Ponedeljak, 09.01.2012.

18:57

Default images

Vuković je kao razlog za to istakao da će prve dve utakmice biti presudne za plasman.

Mi nismo u stanju kao Francuzi i Španci da se šlepamo. Moramo od početka, od prvih utakmica da budemo u odličnoj formi, jer su one presudne za nastavak takmičenja. Ukoliko uspešno preguramo duele sa Poljskom i Danskom kasnije bismo uz podršku publike, adrenalin i euforiju ostvarili ciljeve, kojima se svi nadamo”, rekao je Vuković.

Vuković je dodao da se ne raduje povredama protivničkih igrača i da bi voleo da svi naši rivali, posebno Danska nastupe u kompletnom sastavu.

“Još nisam siguran u kakvom će sastavu nastupiti Danska, međutim ja uvek želim da igramo protiv kompletne ekipe i ne radujem se protivničkim problemima. To može da dovede do opuštanja, što nama nikako ne sme da se dogodi, jer je reč o vrhunskoj ekipi. A sa druge strane može da dođe i do povećanja motivisanosti kod Danaca”, konstatovao je Vuković.

Vuković je istakao da u odnosu na ranija takmičenja, reprezentacija Srbije dobija na kvalitetu u napadu, ali da još mora da radi na poboljsanju odbrane.

Svi reprezentativci ozbiljno shvataju obaveze. Igrači su dosta radili na sebi, pre okupljanja. Mislim da imamo raznovrsnija rešenja u napadu u odnosu na ranije godine. Lopta se kreće brže i videćemo šta možemo da popravimo kada je reč o odbrani”, naglasio je Vuković.

Vuković je rekao da još ne zna kompletan tim koji će predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu.

Radili smo snažno i naporno od okupljanja. Malo ćemo u predstojecim danima da spustimo loptu, kako bismo spremno dočekali prvenstvo i delovali brže i lakše na terenu”, istakao je Vuković.

Poslednju proveru uoči Evropskog prvenstva Srbija će imati u sredu od 18 časova protiv Češke.

Evropsko prvenstvo biće održano od 15. do 29. januara, a Srbija otvara šampionat protiv Poljske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: