Mladi Amerikanac potpisuje za OFK

Superligaš OFK Beograd će polovinom januara da dobije pojačanje u vidu talentovanog američkog fudbalera.

Izvor: AK

Četvrtak, 05.01.2012.

17:49

Default images

Redove najstarijeg Superligaša trebalo bi da zvanično pojača Metju Dan, vezni fudbaler koji će 13. januara da napini 18 godina.

Dan trenira sa timom sa Karaburme od starta sezone protekle jeseni, a kada narednog petka napuni 18 godina potpisaće profesionalni ugovor.

On je dve godine bio član fudbalske akademije bundesligaša Kelna, ali se već navikao na rad u Srbiji koji mu je bio stran.

“Mnogo je drugačije, posebno sa fizičke strane. Radi se na tehnici, ali uz prisustvo snage. U ovom klubu su karijeru počeli igrači kao što su Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov. Krupni, snažni igrači. Uvek moraš biti oprezan, posebno na treningu”, rekao je Dan za jedan američki sajt.

Dan je već upoznat sa timom, a polako se navikava i na srpsku kulturu.

“Jezik je drugačiji i hladno je, ali sam se dobro prilagodio”, rekao je rođeni Teksašanin koji se nada debiju već od starta drugog dela sezone 3. marta protiv Hajduka iz Kule.

Upravo mogućnost da ovako mlad dobije šansu u prvom timu su presudili da se Dan priključi OFK Beogradu, iako je imao ponude timova iz Serije A, Atalante, Kjeva, Đenoe, te klubova iz Belgije i Portugala.

“Imam priliku da treniram sa prvim timom i učestvujem malo u njemu. Želeo sam šansu da se razvijam na navišem nivou. Ove godine, verovatno ću biti samo rezerva, ali sledeće, (bivši, prim. aut) trener Dejan Đurđević je rekao da ću biti konkurentan za mesto u prvom timu”, smatra mladi reprezentativac SAD-a.

"Romantičari" trenutno zaostaju osam bodova za Vojvodinom koja se nalazi na trećem mestu na tabeli, koje garantuje kvalifikacije za Ligu Evrope. Dan očekuje da OFK obezbedi mesto u Evropi na leto.

“Idemo na poslednje mesto koje vodi u Ligu Evrope. Imali smo mnogo problema sa povredama, pa nismo bili dobri koliko možemo do sada. Ali se nadamo da ćemo u drugom delu sezone krenuti napred”, zaključio je mladi Amerikanac koji je poreklom iz Dalasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: