Mančini: "Prodaja prioritet"

Trener Mančester sitija Roberto Mančini rekao je da je engleskom klubu u zimskom prelaznom roku prodaja igrača važnija od kupovine.

Izvor: AK

Četvrtak, 05.01.2012.

12:01

Default images

On je dodao da su napadač Karlos Teves i levi bek Vejn Bridž najbliži odlasku iz vodećeg tima engleske Premijer lige.

"Potrebno nam je da prodamo tri ili četiri igrača. Transferi Karlosa (Tevesa) i Vejna (Bridža) mogli bi da budu dogovoreni u narednih nekoliko dana, a onda možemo da razmišljamo dalje. Možda možemo nekoga da dovedemo, ali potrebno nam je da prodajemo", kazao je Mančini.

Odlazak Tevesa iz Sitija aktuelan je od septembra 2011. godine, kada je Argentinac u meču Lige šampiona protiv Bajern Minhena odbio da uđe u igru sa klupe za rezerve.

"Ne možemo da imamo igrače koji misle da su bitniji od kluba. Možda Teves misli tako, ne znam. Znam samo da klub uvek mora da bude na prvom mestu. Ispred i mene i igrača", rekao je italijanski trener.

Mančini je dodao da su za Tevesa zainteresovana "tri tima iz Italije, jedan iz Francuske i još jedan", za koji nije naveo iz koje je zemlje.

Na pitanje da li će Mančester siti angažovati Danijelea de Rosija iz Rome, kojem na kraju sezone ističe ugovor, Mančini je rekao da nije siguran da će on napustiti Romu.

"De Rosi je sjajan igrač, ali igra za Romu koja je sjajan klub. On je rođen u Rimu i ne znam da li želi da ode odande", rekao je Mančini.

Italijanski stručnjak je, ipak, ocenio da je njegovom timu "možda potreban jedan fudbaler sredine terena".

"Imamo trojicu napadača, uz Samira (Nasrija), Davida (Silvu) i Adama (Džonsona). Možda nam je potreban jedan vezista", kazao je Mančini.

Mančester siti se posle 20 utakmica u prvenstvu Engleske nalazi na prvom mestu tabele sa 48 bodova, tri više od gradskog rivala Junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: