B92: Smena Krstajića, štrajk?

Kako saznaje B92 na sednici Upravnog odbora FK Partizan u ponedeljak biće smenjen sportski direktor kluba Mladen Krstajić. Očekuje se štrajk zaposlenih u klubu.

Izvor: B92

Nedelja, 25.12.2011.

16:38

Default images

Trener Stanojević neće biti smenjen. Sa njim će se razgovarati kada se vrati sa odmora a ponuđen mu je povoljniji ugovor da 'promeni stranu' koji je odbio.

Aktuelno rukovodstvo Partizana najavilo je pregovori sa nekim ljudima koji bi mogli da budu zamene za sportskog direktora i trenera ali su, za sada, ponude odbili Dragan Ćirić i Predrag Mijatović.

Mišljenje su izneli i navijači beogradskog kluba na košarkaškoj utakmici Partizan mt:s - Crvena zvezda Beograd skandirajući u više navrata 'Đuriću, odlazi' i 'Jedan je Mladen Krstajić'. Iz nezvaničnih izvora saznajemo i da će se na stadionu Partizana u vreme Upravnog odbora pojaviti i navijači.

Prema rečima Dragana Đurića u opticaju su dva trenerska imena od kojih je jedan stranac, dok se za novog sportskog direktora kluba pregovara sa jednom od legendi Partizana. Nezvanično, ponudu su odbili Predrag Mijatović i Dragan Ćirić a nema potvrde da se razgovaralo sa Ivanom Tomićem.

Kako saznajemo, kompletan Upravni odbor kluba bio je za smenu Mladena Krstajića, a u ponedeljak će na sednici Upravnog odbora predsednik kluba Dragan Đurić izneti podatke o kojima je pričao sportski direktor.

Kako tvrdi naš izvor iz vrha kluba, “iza Krstajića stoji bivše rukovodstvo 'crno-belih' koje je više od dve decenije bilo na čelu Partizana, a pokušaj rušenja aktuelne uprave neće proći.”

U Partizanu su to navodno znali već u septembru, i zbog toga će u ponedeljak biti izneti i podaci i o poslovanju bivšeg rukovodstva. Prema tvrdnji našeg izvora iz sadašnjeg Upravnog odbora bivše rukovodstvo je ostavilo dug od 16 miliona evra, a struja, voda i ostale komunalije nisu uopšte plaćane.

Sednica Upravnog odbora biće zatvorenog tipa, a pred novinare će najverovatnije izaći potpredsednik Partizana Mile Jovičić.

Rašović: Ako odu Krstajić i Stanojević idem i ja

Trener Teleoptika Vuk Rašović odbacio je da će preuzeti klupu Partizana ukoliko sportski direktor Mladen Krstajić bude smenjen, a trener Aleksandar Stanojević napusti klub.

Rašović je rekao da u potpunosti podržava Krstajića i Stanojevića u njihovom sukobu sa predsednikom Draganom Djurićem.

"Ukoliko Krstajić dobije otkaz, a Stanojević se povuče, isto ću uraditi i ja. Mi smo svi deca Partizana i sve što radimo - radimo u interesu kluba. Partizan nam je dao sve u životu i više nego što možemo ikada da mu vratimo", rekao je Rašović.

Rašović je bio pomoćnik u stručnom štabu prvog tima u vreme dok je crno-bele vodio Goran Stevanović, kasnije i Stanojević, a u januaru je nasledio Zvonka Vargu na klupi Teleoptika.

Do sukoba između Krstajica i Đurića došlo je zbog izjave predsednika da je sportski sektor kluba kriv za neuspeh u kvalfikacijama za Ligu šampiona.

Partizan je u poslednjih 18 meseci 'zaradio' više od 20 miliona evra ali svi zaposleni u klubu nisu dobijali plate redovno.

'Crno-beli' su posle jesenjeg dela Jelen Superlige prvoplasirana ekipa na tabeli sa deset bodova prednosti u odnosu na pratioce. Plasirali su se u polufinale nacionalnog kupa ali nisu uspeli da dođu do ligaškog dela Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

171 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: