Golman tukao huligana, dobio crveni

Utakmica holandskog kupa izmedju Ajaksa i AZ Alkmara prekinuta je nakon što je golman gostiju Esteban udario huligana koji je ušao na teren.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 21.12.2011.

23:34

Default images

Sudija čuvaru mreže zbog tog poteza pokazao crveni karton.

Navijač Ajaksa je u 36. minutu utrčao na teren stadiona u Amsterdamu i šutnuo golmana tima iz Alkmara, a ovaj mu nije ostao dužan i uzvratio je udarac.

Sudija je nakon toga isključio golmana, a ljut zbog ovakve odluke, trener AZ Alkmara Gert Jan Verbek naredio je ekipi da se povuče sa terena.

"Verbek je ovu odluku doneo zbog celokupne situacije, a igrači su nam kasnije u svlačionici rekli da se ne osećaju bezbedno na terenu", rekao je novinarima tehnički direktor AZ Alkmara Ernest Stjuart.

Zvaničnik Ajaksa DZzerop Slop rekao je da je policija uhapsila 19. godišnjeg huligana koji je napao golmana gostiju.

"Video sam da je Esteban napadnut i da se samo branio. Ne znam kako bih ja reagovao u toj situaciji, ali on je momak sa latinoameričkim temperamentom. Razumem odluku gostujućeg tima, bili su pod jakim utiskom i emocijama", naveo je Slop.

Direktor AZ Alkmara Ton Gebrands naveo je da će klub poštovati svaku odluku Fudbalskog saveza Holandije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: