Nastavljeni sukobi u HNS-u

Na redovitoj skupštini Hrvatskoga fudbalskog saveza (HNS) nije se glasalo o poverenju predsedniku HNS-a Vlatku Markoviću.

Izvor: AK

Sreda, 21.12.2011.

16:30

Default images

Nakon što taj predlog nije uvršten u dnevni red Skupštine, deo delegata napustio je sednicu.

Na skupštini je učestvovao 51 od 52 zastupnika, a predsednik Hajduka Hrvoje Maleš istakao je da se napokon mora raspravljati o kriminalu u sportu.

"Potpredsednik Saveza je u zatvoru, a sudijska komisija je raspuštena zbog primanja mita, a mi govorimo o farbanju kuće bez temelja. Nadam se da će delegat UEFA koji prati ovu sednicu preneti svojim šefovima da je potpredsednik Saveza u zatvoru zbog korupcije", rekao je Maleš.

Skupštini se obratio i predstavnik NS Splitsko-dalmatinske županije Nikola Tokić, koji je rekao da je situacija u hrvatskom fudbalu očajna, te pozvao predsednika Vlatka Markovića i glavnog sekretara Zorislava Srebrića da podnesu ostavke.

Nakon toga pozvao je sve istomišljenike da napuste sednicu Skupštine, što su učinili Maleš i još neki protivnici sadašnjeg vođstva HNS-a.
To je podstaklo predsednika Dinama Zdravka Mamića, za koga se smatra da je najmoćniji čovekom u hrvatskom fudbalu, da održi govor u kojem je one koji su napustili sednicu nazvao "luzerima" (gubitnici).

Mamić je ponovio optužbu da je predsednik Hajduka Hrvoje Maleš tražio od njega da Hajduku pusti da osvoji Kup, budući da će Dinamo ionako biti šampion.

"Ovi koji su otišli razmišljaju samo o novcu HNS-a. Vlada mora da pomogne hrvatskom sportu, ali moramo da radimo zajedno. Problem nije u ljudima koji su ostali na Skupštini", zaključio je Mamić koji je pre nekoliko dana na vulgaran način odgovorio svima koji ga kritikuju.

Podsećamo, pre desetak dana zbog primanje mita i zloupotrebe položaja i ovlašćenja uhapšeni su potpredsednik HNS-a i bivši sudija Željko Širić, te predsednik Sudijske komisije Stjepan Djedović.

Širić i Djedović uhapšeni su nakon što su od tajnog USKOK-ova saradnika, a reč je o predsedniku Hajduka Hrvoju Malešu, uzeli 30.000 evra za suđenja na utakmicama prve Hrvatske fudbalske lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: