Batistuta sportski direktor Kolona

Legendarni argentinski fudbaler Gabrijel Omar Batistuta preuzeo je funkciju sportskog direktora u Kolonu, što mu je prva uloga od povlačenja sa terena.

Izvor: JT

Sreda, 21.12.2011.

12:22

Default images

42-godišnji Batistuta odigrao je 78 mečeva u dresu reprezentacije Argentine i postigao 56 golova, uključujući i dva het-trika na dva Svetska prvenstva, a iz fudbala se povukao 2005. godine. Rad u Kolonu, koji se takmiči u prvoj argentinskoj diviziji, započeće odmah posle Nove godine.

Osećam se kao kada sam debitovao u Prvoj diviziji 1989. godine. Nervozan sam zbog nekih nepoznanica, ali sam uveren da sam potpuno sposoban za ovaj posao”, rekao je Batistuta na promociji u klubu iz Santa Fea.

Batistuta je pojasnio da će njegova uloga biti da bude veza između direktora i igrača i stručnog štaba u klubu, koji je kao drugoplasirani završio Aperturu, jesenjem šampionatu Argentine, sa 12 bodova manje od šampiona Boke Juniors. Kolon se kvalifikovao za Kopa Sudamerikana naredne godine.

Popularni ‘Batigol’, koji je rođen u provinciji Santa Fe, tokom karijere igrao je za River Plejt i Boku Juniors, pre nego što je prešao u Fiorentinu. Posle jedne decenije u ‘violi’, Batistuta je prešao u Romu, sa kojom je 2001. godine osvojio titulu u Seriji A, a karijeru je završio u katarskom Al-Arabiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: