Anri dobio statuu i zaplakao

Tijeri Anri, Toni Adams i preminuli Herbert Čepmen dobili su statue ispred stadiona Arsenala “Emirati” povodom obeležavanja 125. godišnjice osnivanja kluba.

Izvor: AK

Petak, 09.12.2011.

23:51

Default images

Anri je najbolji strelac u istoriji “tobdžija” sa 226 golova u 370 mečeva, Toni Adams je kompletnu 19-godišnju karijeru proveo na “Hajberiju”, dok je Čepmen bio menadžer Arsenala tokom 20-ih i 30-godina prošlog veka (osovjio dve titule i FA Kup).

Francuz Anri održao je govor na ovoj ceremoniji, a 34-godišnji napadač Njujork Red Bulsa nije uspeo da zafrži emocije.

“Ne pokazujem često. Neki novinari su me "ubijali" zbog toga, ali eto, sada sam pokazao. Želim da se zahvalim porodici, najboljim prijateljima, kćerki i mami”, rekao je kroz suze Anri.

“Hvala Arsenalu što mi je dao priliku da budem ovde, ispred kluba koji volim. Igrao sam sa sjajnim fudbalerima i moji uspesi bez njih ne bi bili mogući. Jednom "tobdžija", uvek "tobdžija", rekao je sjajni golgeter.



Toni Adams je za Arsenal igrao od 1983. do 2002. godine, a 14 godina je bio kapiten tima. Odigrao je 669 utakmica i osvojio 10 trofeja, od čega četiri titule Premijer lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: