Hapšenja u hrvatskom Savezu

Potpredsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Željko Širić i predsednik Sudijske komisije Stjepan Djedović uhapšeni su u četvrtak uveče u Zagrebu.

Izvor: JT

Petak, 09.12.2011.

14:28

Default images

Prema pisanju hrvatskih medija, Širiću i Djedoviću se na teret stavlja primanje mita i zloupotreba položaja i ovlašćenja.

Taj slučaj sada je u nadležnosti Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK), a oni, kao ni policija, još uvek ništa nisu zvanično prokomentarisali povodom hapšenja dvojice visokih zvaničnika hrvatskog fudbala.

Širić i Đedović su najjača imena koja su do sada uhapšena zbog nameštanja utakmica u HNL-u. Širić je dugi niz godina važio za jednog od najboljih sudija u Hrvatskoj, a mnogo puta je tokom karijere bio zadužen za suđenje derbija Hajduk – Dinamo.

Iako se dugo spekulisalo o njegovoj umešanosti u nameštanje utakmica, ali to nikada nije dokazano. Po prestanku aktivnog bavljenja suđenjem, ušao je u Sudijsku komisiju, koju vodi Đedović.

U Hrvatskoj se nagađa da je hapšenje Širića i Đedovića rezultat nastavka akcije ‘Ofsajd’, u kojoj je do sada uhapšeno 15 fudbalskih i sportskih radnika iz klubova klubova Kroacija Sesvete, Varteks i Međimurje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: