"Vidić duže vreme van terena"

Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić pokidao je ligamente desnog kolena na utakmici sa Bazelom u Ligi šampiona.

Izvor:

Petak, 09.12.2011.

01:59

Default images

Ser Aleks Ferguson objaviće u petak, na redovnoj konferenciji za medije pred meč sa Vulverhemptonom, kakva je definitivna procena lekarskog tima, ali vrlo je moguće da je za njega sezona završena.

Menadžer srpskog fudbalera Silvano Martina rekao je posle pregledanih snimaka u četvrtak da je Vidiću pokidan ukršteni ligament kolena i da mu sledi duga pauza.

Odgovarajući italijanskim medijima o spekulacijama da je Juventus zainteresovan za njegovog klijenta Martina je rekao da je pred Vidićem duže odsustvo sa terena.

„Mislim da nije u redu da razgovaramo o tim spekulacijama jer je nažalost Vidić pokidao ligamente kolena i pred njim je pauza od nekoliko meseci“.

Medije je u Italiji je zanimalo da li su se spekulacije u Juventusu pojavile jer je Vidićev menadžer Italijan.

„To nema nikakve veze. Mediji ponekad spekulišu o transferima kada ne znaju šta da pišu. Jasno je kako se ljudi ponašaju na fudbalskom tržištu. Klub izađe sa ponudom pred nekog igrača kada se on lomi da li da ostane u svom trenutnom klubu ili da ode negde, ili kada je dugo u jednom klubu i možda je umoran...“

Vidić je skoro šest godina u Mančester junajtedu.

„Jeste, ali govorimo o Mančester junajtedu, to nije bilo koji klub. I on je kapiten...“, zaključio je Martina.

Mančester Junajted je u sredu porazom od Bazela (1:2) okončao nastup u Ligi šampiona, pa će ga gledaoci na proleće gledati na TV B92, u sklopu prenosa mečeva Lige Evrope. Ispostavilo se da je taj poraz verovatno manji problem od teške povrede kapitena.

Odbrana “Crvenih đavola” funkcionisala je veoma loše u prvim mesecima sezone, pošto je Vidić u prvom kolu zaradio povredu. Iako je napad to umeo dobro da zamaskira serijom golova, u odbrani ništa nije funkcionisalo, o čemu svedoči podatak da je David De Hea do novembra bio golman sa najvišpe odbrana u ligi, a debakl u gradskom derbiju sa Mančester Sitijem (1:6) otkrio je sve slabosti šampiona.

Situacija se znatno popravila od kada se Vidić vratio na teren, klub je vezao tri meča bez primljenog gola i napravio seriju pobeda iako je u međuvremenu potpuno izgubio igru u napadu. To je još jednom pokazalo koliko je Užičanin bitan za igru prvaka Engleske.

Bez njega igra u odbrani zasnivaće se na tandemu mladih reprezentativaca Engleske - Filu Džounsu i Krisu Smolingu, s obzirom da povređeni mišići ne dozvoljavaju Riju Ferdinandu kontinuirane nastupe, dok Džoni Evans nema kvalitet za ekipu sa šampionskim ambicijama.

Tokom prethodnih nekoliko meseci ponovo su se pojavile informacije da bi Vidić mogao da napusti klub u kojem je već gotovo šest sezona, ali ih je on demantovao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: