EL: Prva pobeda Partizana

Vaterpolisti Partizana ostvarili su prvu pobedu u Evroligi pošto su sa 9:6 (4:2, 2:0, 2:3, 1:1) savladali mađarskog šampiona Eger na Banjici.

Izvor: AK

Subota, 26.11.2011.

21:20

Default images

Partizan je bio ubedljiv protiv trećeg mađarskog predstavnika u grupi i tako se vratio u igru za mesto u četvrtfinalu Evrolige.

Po dva gola za Partizan dali su Ćuk, Radović i Stefan Mitrović dok su strelci po jednom bili kapiten Vlada Vujasinović, Nikola Dedović i Milan Aleksić. Kod Egera po jedan gol dali su Biroš, Varga Tamaš Mezei, Lukaš Seman, Bice Batori i Gabor Kovač.

U drugom meču u grupi Vašaš je pobedio Seged sa 12:9, pa sada u grupi Seged i Vašaš imaju po šest bodova, Partizan ima četiri dok je Eger bez bodova.

"Crno-beli" su u prva dva kola poraženi od Segeda i remizirali sa Vašašem. U sledećem kolu Partizan 14. decembra ponovo igra sa Egerom.

Šampioni Evrope počeli su efikasnom igrom duel sa mađarskim prvakom i već u prvom delu susreta nagovestili da gosti neće moći da uvedu utakmicu u neivestan tok i iznenade na Banjici. Eger je poveo iz peterca da bi posle izjednačenja iz jedne kontre uspeli da dođu do vođstva od 2:1, ali više od toga nisu mogli.

"Ekipa je pokazala da ima kvalitet. Uveli smo utakmicu u ritam koji nam odgovara dobrom odbranom i izvanrednim Slobodanom Sorom na golu. Postojao je imperativ pobede, ali smo pokazali da znamo da se nosimo s njim. Podižemo nivo igre kako smo planirali i želimo da u sledećoj utakmici budemo još bolji i osvojimo sva tri boda u Egeru", rekao je pomoćni trener Partizana Uroš Stevanović.

Golman Partizana Slobodan Soro je posle dva brza gola Mađara briljirao i sa lakoćom zaustavljao šuteve Egerovih bekova koji su se posle nekoliko odličnih intervencija domaćeg čuvara mreže sve ređe odlučivali na šut.

"Imali smo sve što nam je nedostajalo u prethodnim utakmicama, rezultat je pravi pokazatelj igre i ocigledno je da podižemo formu", rekao je Soro.

Njegove intervencije dale su sigurnost u odbrani beogradskog tima, a Aleksandar Radović i Miloš Chuk pogadjali su naizmenično za vodjstvo Partizana.

Veliki posao u napadu odigrali su i centri Miloš Korolija i Miloš Vukičević koji su "zaradili" veliki broj isključenja i omogućili svojim saigračima da do poluvremena reše pitanje pobednika.

"Odigrali smo na visokom nivou. Očekivali smo pobedu i ona nam puno znači. Utakmica je bila fizički veoma zahtevna i morali smo da se pomučimo da bi se odvojili na tri gola razlike. Pružili smo maksimum i nadam se da ćemo tako igrati i u sledećem meču", ocenio je Stefan Mitrović.

U nastavku igre Mađari su uspeli da se izbore za častan poraz, a evropski šampioni imali su daleko manje "oscilacija" nego u prethodnim mečevima i zabeležili su važna tri boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: