Zvezda u Aranđelovcu čeka derbi

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su u Aranđelovac gde će se daleko od očiju javnosti pripremati za subotnji 141. "večiti derbi".

Izvor: AK

Četvrtak, 24.11.2011.

16:31

Default images

Trener Robert Prosinečki na ovaj korak se odlučio kako bi ekipa bila potpuno psihički mirna i stabilna pred najveći meč srpskog fudbala.

U Zvezdi ističu da je atmosfera u ekipi besprekorna, svi igrači su spremni da u subotu zabeleže važan trijumf u borbi za titulu.

Grad u Šumadiji biće baza ‘crveno-belih’ sve do subote, kada se nekoliko časova pred utakmicu očekuje povratak u Beograd.

Na spisku putnika za Aranđelovac našli su se sledeći fudbaleri: Bajković, Mijailović, Dimitrijević, Lazović, Mezenga, Evandro, Adi, Mikić, Vilotić, Reljić, Jeremić, Borha, Kadu, Stojković, Janković, Čaušić, Vešović, Kirovski, Kovačević, Petković, Kaluđerović. Izostao je Uroš Ćosić koji neće moći da igra zbog povrede.
crvenazvezdafk.com
Mladi univerzalac Zvezde Srđan Mijailović, ove sezone igrao je na nekoliko pozicija, ume da odgovori na sve zahteve koje stručni štab stavi pred njega.

“Mogu i da branim ako treba. Puno mi znači što mi trener Prosinečki ukazuje priliku na raznim pozicijama, jer to znači da ima poverenja u mene. To mi imponuje i pomaže da na terenu dam sve od sebe. Uvek ću biti u službi ekipe i truditi se da svojim individualnim učinkom, doprinesem pobedama kluba”, rekao je Mijailović kome će 141. derbi biti četvrti u kome učestvuje kao igrač.

“U prvom sam odigrao čitav meč, na drugom sam ušao sa klupe, dok u trećem nisam ulazio u igru. Ne sumnjam da će stručni štab doneti najbolju odluku, koju ću naravno poštovati. Pristajem da ne budem u ekipi uopšte, ako će nam to doneti trijumf. Protivnik ima dobar tim, pobedili su 10-ak utakmica u nizu, i moramo biti maksimalno ozbilji i koncentrisani svih 90 minuta da bismo ostvarili željeni rezultat. Biće veoma teško, ali na velikim mečevima, kao što je derbi se vidi ko je bolji i spremniji tim, i ja se duboko nadam i verujem, da je to Crvena zvezda”, rekao je Mijailović, neposredno pred polazak ekipe u Aranđelovac.
crvenazvezdafk.com
Letošnja akvizicija Crvene zvezde Bruno Mezenga, bio je osporavan od strane javnosti zbog slabijih igara s početka sezone. Međutim, očigledno je da je Brazilcu bilo potrebno malo vremena da se adaptira na ekipu i novu sredinu, što je potvrdio prelepim golom u četvrtak protiv Smedereva u četvrtfinalu Kupa.

“I kada mi nije išlo trudio sam se maksimalno na treninzima i verovao u svoje kvalitete. Golovi koje sam postigao u Kupu, mi mnogo znače na planu samopouzdanja i obećavam da će ih biti još. Prvi pogodak jeste nesvakidašnji i veoma lep, ali ne bih isticao sebe u prvi plan, već igru cele ekipe koja je bila dobra tokom čitavog meča”, rekao je napadač koji će u subotu biti po prvi put akter najveće utakmice našeg fudbala.

“Saigrači su mi dosta pričali o atmosferi i rivalstvu sa Partizanom. Osetio sam iz njihove priče koliko navijačima znači pobeda i ukoliko mi trener ukaže priliku daću sve od sebe da pomognem ekipi da ostvari pobedu”, zaključio je Zvezdin centarfor.

141. ‘večiti’ derbi između Crvene zvezde i Partizana igra se u subotu od 18 časova na ‘Marakani’, u okviru 13. kola Jelen Superlige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: