ABA: Pavič MVP 5. kola

Košarkaš Krke Smiljan Pavič najkorisniji je igrač petog kola regionalne ABA lige sa indeksom 34.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2011.

14:09

Default images

Pavič je u pobedi Krke nad Hemofarmom imao 21 poen (9-11 iz igre), 14 skokova i dve asistencije.

Na drugom, trećem i petom mestu nalaze se igrači Crvene zvezde Andreja Milutinović, Adam Morison i Sava Lešić.

Zvezda je u subotu deklasirala Zlatorog sa 40 poena prednosti, a najbolji u odličnom izdanju tima Svetislava Pešića bili su Milutinović, Morison i Lešić.

Andreja Milutinović meč je završio sa 13 poena (5-7 iz igre, 1-1 penali), šest skokova, po pet asistencija i iznuđenih faulova i tri ukradene lopte. Morison je ponovo bio šuterski raspoložen sa 23 poena (9-13 iz igre), dok je Lešić iskoristio ukazanu šansu sa 20 poena (7-8 iz igre, 6-7 penali).

Posle pet kola regionalnog takmičenja najkorisniji igrač je Amerikanac iz Kragujevca Sejvid Sajmon sa prosekom od 26.2 indeksna poena, drugi je Nikola Peković, centar Partizana mt:s, treći Boris Savović iz Hemofarma.

Sajmon je i najefikasniji sa 23.4 poena po meču, najbolji skakač je Boris Savović sa 13.6 uhvaćenih lopti po utakmici, zanimljivo je da su na prva dva mesta po broju asistencija bekovi kragujevačkog Radničkog Miljan Pavković i Stiven Marković.

Pavković po meču ima devet asistencija, ali je prvi i po broju izgubljenih lopti, četiri po meču. Najbolji bloker je Šon Džejms iz Makabija.

Za kraj, na tabeli najuspešnijih zemalja koje imaju predstavnike u ABA ligi Hrvatska ima koeficijent 3.00, Srbija 2.50, Bosna i Hercegovina 2 a Slovenija 1.50. Najslabiji savez gubi jedno mesto, najuspešniji dobija još jednu 'ulaznicu' za ABA ligu naredne sezone.

Najkorisnijih pet igrača 5. kola ABA lige:

Smiljan Pavič (Krka) 34
Andreja Milutinović (Crvena zvezda) 29
Adam Morison (Crvena zvezda) 28
Deni Grin (Olimpija) 27
Sava Lešić (Crvena zvezda) 26

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: