Velikani oduševljeni Đokovićem

Četiri Gren slem šampiona Majkl Čeng, Pit Sampras, Džim Kurijer i Džimi Konors oduševljeni su sezonom Novaka Đokovića.

Izvor: AG

Utorak, 27.09.2011.

19:20

Default images

Srpski teniser je u 2011. oborio mnoge rekorde, pobedio je Nadala šest, Federera četiri puta i osvojio je tri Gren slema.

“On je sada ubedljivo prvi igrač sveta a igra možda i najbolju sezonu u istoriji. Pobediti Nadala, jednog od najboljih tenisera svih vremena, šest puta. Pobediti Rodžera, možda i najboljeg tenisera svih vremena, četiri puta, to je stvarno neverovatno."

"Ja mislim da će on nastaviti da osvaja Gren slemove. Toliko je dobar”, rekao je Novakov idol Pit Sampras.

Đoković je ovog leta napokon upoznao Samprasa u Los Anđelesu. Srbin i Amerikanac trebalo je i da odigraju trening meč, ali Sampras nije mogao jer je imao problema sa povredom leđa.

“Išli smo na večeru, pričali smo o tenisu. On je zaista fin momak, veoma je iskren. Bio je zainteresovan za moju karijeru i kako sam uspeo da ostanem na vrhu, što on sada pokušava. Jednostavno, rekao sam mu da sam pokušavao da sve pojednostavim. Na Gren slemovima nisam želeo ništa da radim jer sam hteo da budem potpuno posvećen tenisu. Mislim da je iskoristio moj savet”, dodao je legendarni ‘Pistol Pit’.

Kako bi ocenili koliko je Đoković trenutno dobar, nekadašnji šampioni su istakli polufinalni duel na US openu kada je Đoković spasao dve meč lopte protiv Federera i pobedio iako je gubio sa 2:0 u setovima.

“On sada ima kratko pamćenje. Nekada je bio previše temperamentan i dozovoljavao je da loši poeni utiču na njegovu glavu. Ali, u tom duelu protiv Federera u trećem setu je sve preokrenuo i počeo je da igra sjajan tenis”, dodao je Sampras.

“Ove godine, Đoković je ‘šutnuo vrata’ i rekao: ‘Hej, pogledajte me’. Bilo je veoma zabavno gledati ga cele godine. Ja mislim da ima nešto više u tome od njegove dijete. On igra sa neverovatnom dozom samopouzdanja. Čak i kada ima protiv sebe dve meč lopte, kao što je to bio slučaj protiv Federera, on se smejao”, rekao je šampion Rolan Garosa Majkl Čeng.

Džimi Konors, čovek koji je rekorder po broju osvojenih turnira u istoriji tenisa, ima svoju teoriju.

“On ostalim momcima zadaje probleme jer igra pomalo tenis stare škole. Ranije ‘hvata’ lopticu, udara je u penjanju, udara je nešto ravnije. Puno topspina koji mu drugi teniseri šalju on bez problema vraća. Pretvara odbranu u napad veoma dobro”, smatra Konors.

Bivši šampioni su u isto vreme i navijači i eksperti. Zbog toga nije iznenađenje što pažljivo posmatraju Novaka da bi videli koliko dugo može da igra na ovom neverovatnom nivou.

“U ovo doba prošle godine pričali smo o dominaciji Rafaela Nadala, o njegovoj eri pošto je osvojio tri od četiri Gren slema prošle godine. Sada to radi Đoković. Šta će se dogoditi sledeće godine niko ne zna i zbog toga svi gledamo. Ali, jedno je sigurno, on je postavio ‘lestvicu’, posebno Nadalu”, rekao je Džim Kurijer.

“Pre samo godinu i po dana nije mogao da izdrži dva seta, a sada je izdržljiviji od Nadala na šljaci. Ne znam šta je uradio kako bi poboljšao kondiciju, nisam siguran ni da on sam zna. Ali, ako bi to uspeo da ‘flašira’ i da porodaje, bilo bi to neverovatno”, rekao je Konors.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: