OKS ugostio Egipćane

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac je u Olimpiskoj kući ugostio delegaciju NOK Egipta i predstavnike njihovog Odbora za kandidaturu.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2011.

19:03

Default images

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik OKS Žarko Paspalj i generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.

U prisustvu Njegove Ekselencije, Ambasadora Arapske Republike Egipat u Srbiji, gospodina Alija Galal Abdelaziz Mohamed Basionija, čelnicima OKS-a predstavljena je zvanična kandidatura Aleksandrije za domaćina Mediteranskih igara 2017.

Predstavnike NOK Srbije, kolege iz Egipta, su video prezentacijom proveli kroz Aleksandriju, njene osnovne karakteristike, predele i tradiciju. Vlade Divac je primetio da Egipat sa svojim tradicionalno velikim procentom mladih može dati pozitivan primer narodu Srbije.
Uzevši u obzir značaj održavanja Mediteranskih igara, generalni sekretar Đorđe Višacki preporučio je da će prilikom izbora domaćina Igara bitnu ulogu igrati spremnost Komiteta koji konkuriše da sve prikazano zaista do kraja sprovede u delo i da na taj način impresivne slike sa prezentacije postanu realnost.

Odluka o gradu domaćinu Mediteranskih igara biće doneta na Generalnoj Skupštini Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara koja će se održati 15. oktobra u Mersinu u Turskoj. Prezentacija je u pozitivnom sportskom duhu privedena kraju: “Vreme je za nova sportska tržišta, vreme je da se osnaže mogućnosti naših mladih, vreme je za Aleksandriju.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: