Svi bi da boksuju sa Borovčaninom

Najbolji srpski bokser Nenad Borovčanin dobio je ponudu od Roj Džons Juniora za meč koji bi se održao u Moskvi.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2011.

17:56

Default images

Menadžeri se još nisu dogovorili o sumi novca koja bi pripala srpskom šampionu. Pregovori su u toku, a meč bi trebalo da se održi krajem ove ili početkom sledeće godine.

"Ponudili su za mene neprihvatljive finansijske uslove koji nam ni u kom sluičaju ne odgovaraju, pa je menadžer "Balkan boxinga" Darko Popivoda u kontaktu i pregovori se intenzivno nastavljaju", rekao je Borovčanin.

"Mi tražimo da se suma koja bi pripala meni udvostruči, a to znači da bi moja cena bila 100.000 dolara. Ukoliko im je tražena suma velika, poslali smo im ponudu da naš meč organizujemo u beogradskoj "Areni". Bio bi to meč bez titule u 12 rundi, a prenosila bi ga američka TVmreža HBO. To bi bila izuzetno dobra stvar za mene, ali i za "Balkan Boxing" jer bi to značilo proboj na američko tržište", dodaje Nenad Borovčanin.
"Roj Džons je nekada bio nepobediv, istinski majstor ringa, ali je sada znatno sporiji i posle četvrte-pete runde ponestaje mu snage i ja ne sumnjam u sebe ukoliko dođe do tog meča", smatra srpski bokser.

Nenad ima dosta ponuda za mečeve, a jedna od njih dolazi i od šampiona sveta u verziji IBO, Antonija Tarvera da početkom sledeće godine boksuju u Njujorku.

"Za sada su ti razgovori neformalni pa stoga nismo u mogućnosti da uđemo u ozbiljnije pregovore i pošaljemo naše uslove. Kada se pregovori konkretizuju bićemo u mogućnosti da odlučimo I odgovorimo na ovu ponudu. Do tada o toku pregovora dobijam vesti telefonom."

U međuvremenu Nenad Borovčanin trenira i sprema se za eventualnu borbu koja bi bila organizovana pred kraj godine, ili na početku sledeće.

"Trenutno se nalazim u Merkuru u Vrnjačkoj Banji gde sam počeo pripreme u hiperbaričnoj komori i osećam se izvanredno. Prvi deo priprema trajao je 10 dana, a sledi nastavak u Banji Koviljači, a zatim ću se preseliti na neku od naših planina kako bih sproveo visinske pripreme", zaključio je Borovčanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: