Martin najbrži na hronometru na SP

Nemac Toni Martin postao je novi svetski šampion u vožnji na hronometar na planetarnom šampionatu u Kopehnagenu.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2011.

09:19

Default images

Biciklista HTC-Hajrouda na poslednja dva izdanja Svetskog prvenstva osvajao je bronzu, iza četvorostrukog svetskog šampiona Fabijana Kanćelare iz Švajcarske.

26-godišnji Martin je do zlata došao pošto je stazu u dužini od 46,4 kilometara prešao za 53:48.85 minuta i to prosečnom brzinom od 51,8 km/h.

Biciklista iz Kotbusa na kraju je imao više od minuta prednosti u odnosu na Britanca Bredlija Viginsa, dok je treće vreme ostvario sada već bivši šampion Kanćelara, koji je bio skoro još pet sekundi iza. Kanćelara je izgubio dosta vremena u delu staze sa kaldrmom pošto je napravio grešku i naleteo na zaštitnu ogradu, ali je uspeo da se vrati u trku. Još jedan Nemac Bert Grabš, koji je osvojio majicu u duginim bojama pre tri godine, kada se Švajcarac nije takmičio, bio je četvrti, ispred Džeka Bobridža iz Australije.

Pred šampionsku trku u glavnom gradu Danske Martin je bio prvi favorit posle fantastičnih trijumfa u vožnji na hronometar na trci „Tur d’Frans“, a potom i „Vuelti“. On je tako svojoj zemlji doneo drugo zlato na šampionatu pošto je Judit Arndt osvojila titulu kod žena, takođe na hronometru.

Staza je bila prilično ravna. Više volim kada ima nekoliko uspona, ali sam uspeo da nađem dobar ritam i iskoristim sve prilike da ubrzam. Bilo je veoma oblačno, izgledalo je kao da će kiša da padne svakog trenutka, ali smo imali sreće što je drum ostao suv i mogao sam da ulazim u krivine brže. Odlično sam se osećao od starta i zadovoljan sam pobedom“, rekao je Martin posle trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: