Sedma pobeda u nizu za Radnički

Košarkaši Radničkog zabeležili su sedmi uzastopni trijumf u pripremama za narednu sezonu pošto su slavili protiv novosadske Meridijane.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 22.09.2011.

08:54

Default images

Kragujevčani su protiv člana Prve srpske lige Sever bili bolji sa 84:63 na svom terenu, u dvorani „Jezero“.

Radnički je u susret ušao sa petorkom Milosavljević, Sinovec, Gadeforš, Birčević, Sajmon, koja nije agresivno pristupila igri, pa je gostujući sastav u većem delu prve četvrtine parirao gotovo ravnopravno.

Domaćinima je nedostajala puna koncentracija domaćina da bi vladao utakmicom, što je i šef stručnog štaba Miroslav Muta Nikolić zamerio na prvom tajm-autu. Ulaskom Mura na parket umesto Sinoveca, igrači Radničkog su se prenuli i zaigrali dinamičnije, a posle rezultata 15:15 usledila je serija 9:1 za osvojen prvi period rezultatom 24:16.

U drugoj četvrtini kapiten Pavković je preuzeo ulogu organizatora igre od mlađanog Milosavljevića, koji je breme odgovornost uspešno nosio prvih deset minuta. Na terenu je došlo do ubrzavanja akcija raznovrsnijim potezima većine igrača. Primetno je bilo zadovoljstvo na klupi domaćina nekolicinom akcija koje nisu rezultirale pogocima, ali su bile dobro osmišljene. Sredinom tog perioda Radnički je došao i do najveće prednosti u prvom poluvremenu – 33:18., a na predah se otišlo vođstvom Radničkog od 45:37.

Posle odmora, Kragujevčani su agresivnijim pristupom napravili malu seriju od 6:0, poenima Sinoveca i Mura, i tako premašili prednost od deset poena, a do kraja utakmice razlika je samo uvećavana. Dobijenom trećom četvrtinom sa 19:15, domaćini su pre završnog perioda vodili 64:52, ali je sem rezultatskog odvajanja taj deo meča bio naročito zanimljiv po par lucidnih poteza ’crvenih đavola’. Uz već uobičajena atraktivna zakucavanja Sajmona, publika je mogla da uživa, sem u asistencijama, i u sjajnim driblinzima hitrog Pavkovića koji je u jednom trenutku položio supranika na pod manirima argentinskog fudbalskog asa Maradone.

Utakmica je donela rasplet koji može da raduje poklonike košarke koji se i u pripremnom periodu redovno okupljaju u hali „Jezero“. Iako je bilo očito da je novosadska ekipa pružila maksimum i da kao niže rangirani tim ne može da ugrozi pobedu, košarkaši Radničkog su poslednjih deset minuta zaigrali pojačanom žestinom i već posle tri minuta igre probijena je razlika od 20 poena, trojkama Pavkovića i Gadeforša. Najveća prednost na utakmicu bila je pri rezultatu 77:55, a bez popustljivosti NLB ligaša četvrtina je rešena rezultatom 20:11, što je za konačan skor značilo 84:63.

Među devetoricom igrači na koje je mogao da računa Muta Nikolić, najbolji šuteri bili su Sajmon i Gadeforš sa 19 pogodaka, Mur i Lučić su upisali po 11, a Pavković deset.

U naredna tri dana košarkaše Radničkog očekuju dva gostovanja. U četvrtak od 18 časova na programu je utakmica protiv aleksinačkog Napretka, a u subotu od 20 časova sledi duel sa čačanskim Borcem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: