Dragan Stanković za B92: “Dali smo svoj maksimum”

Jedan od naslednika Andrije Gerića na mestu srednjeg blokera u reprezentaciji Srbije Dragan Stanković bio je jedan od najboljih u našem timu na putu do evropskog zlata u Beču. Stanković je, iako je član nove generacije srpskih odbojkaša, jedan od najiskusnijih u timu, a za B92 je posle Evropskog prvenstva govorio o putu do zlata u Austriji i Češkoj i narednim izazovima koji ga očekuju...

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Sreda, 21.09.2011.

15:08

Default images

Stanković već godinama pruža odlične partije u dresu nacionalnog tima, a sa njima je nastavio i u Beču, a svojim blokovima i servisima zadavao je velike muke svim protivnicima.

Ovo je još jedna medalja u nizu, ne samo ove generacije, već naše odbojke. Otišli smo na ovaj šampionat da, pre svega, damo sve od sebe i odigramo svaku utakmicu što bolje možemo. Svi smo želeli plasman u polufinale i kada smo ga izborili videli smo da sam evropski vrh nije tako daleko”.

Srpski bloker naglasio je da su on i njegovi saigrači protiv Rusije u polufinalu shvatili da mogu i mnogo dalje od polufinala.
Beta
Ekipa Rusije, koja je sigurno važila za jednog od favorita na Evropskom prvenstvu, bila je naš protivnik u polufinalu. Znali smo šta nas čeka, kako moramo da odigramo ako želimo da odemo u finale. Utakmica je počela dobro, osvojili smo prvi set, pa je usledila mala kriza u igri, gubili smo 2:1, ali nismo se predavali, verovali smo u jedni u druge, bodrili se i rezultat je došao”.

Ipak, ono pravo pokazali su protiv Italijana, u finalu, kada je bilo najpotrebniji i doneli su svojoj zemlji drugu evropsku titulu u istoriji.

Kada jedna ekipa stigne u finale jednog ovako velikog takmičenja, sigurno je da onda nema razmišljanja o umoru, povredama ili bilo čemu drugom. Dali smo sve od sebe, dali smo svoj maksimum, potrošili smo poslednje atome snage i uspeli da u tesnim završnicama setova budemo smireni, staloženi i koncentrisani, i to nam je donelo ovu zlatnu medalju”.
Odbojkaši su na šampionat otišli uz reči da je plasman među najboljih šest realnost, ali su do fantastičnog uspeha došli tako što su razmišljali samo o prvoj sledećoj utakmici.

Za razliku od nekih ranijih takmičenja, nismo gledali neki daleki cilj, nešto što bismo želeli da ostvarimo, već ono što dolazi sutra. U svaku utakmicu smo ulazili kao da je poslednja, razmišljali smo samo o njoj i sledećem protivniku, maksimalno koncentrisano ulazili u svaki okršaj i takvim razmišljanjem smo došli prvo do polufinala. Kada smo videli koliko možemo i kako drugi igraju, shvatili smo da možemo da se okitimo jednom od medalja”.

Sledeće što našu reprezentaciju očekuje je Svetski kup u Japanu, gde će se Srbija sa još 11 timova boriti za mesto na Olimpijskim igrama 2012. godine.
Beta
Čeka nas sada Svetski kup, još jedno takmičenje na putu do Olimpijskih igara u Londonu. To takmičenje je mnogo napornije od Evropskog prvenstva, učestvuje 12 veoma jakih selekcija, pobednika i vicešampiona kontinenata, igra se po principu svako sa svakim, dan za danom, a samo tri najbolja idu u London. Videćemo, kada dođe novembar, kada se okupimo, nadam se da ćemo biti zdravi i da ćemo nastaviti sa pobedama”.

Prošle godine, na Svetskom prvenstvu u Italiji, naš tim je bio treći, iza Brazila i Kube, i imao je okršaje sa najboljim timovima, pa se dobro zna šta ga očekuje u Japanu.

U ovom trenutku teško je govoriti, videli ste i da je naša reprezentacija, koja je u Svetskoj ligi igrala po sistemu toplo-hladno, na jednom ovakvom takmičenju odigrala perfektno. Za razliku od nekih drugih selekcija koje su u Svetskoj ligi igrale odlično, a na Evropskom prvenstvu nisu ništa nisu postigle. Odbojka je takav sport da sve zavisi od jedne lopte, od jedne utakmice, od motiva, želje, pa kada dođe novembar, onda ćemo razmišljati o tome”, rekao je za B92 Dragan Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: