Koji su uzroci neuspeha na EP?

Košarkaška reprezentacija Srbije nije ispunila glavni cilj postavljen 2008. godine – plasman na Olimpijske igre u Londonu.

Izvor: B92

Nedelja, 18.09.2011.

14:27

Default images

Posle dva fantastična leta – srebrne medalje u Poljskoj i ukradenog finala u Turskoj, ’orlovi’ su u Litvaniji doživeli krah i Evropski šampionat završili su na osmom mestu uz skor od pet pobeda i šest poraza. Koji su uzroci loše igre i lošeg rezultata našeg tima?

Osnovni razlog neuspeha leži u nesrećnim okolnostima, pre svega povredama važnih igrača. Tek sada se videlo koliko je Novica Veličković vitalan za ovaj srpski tim – jeste da bi Novičin košgeterski učinak bio značajan, ali njegovo odsustvo više se osetilo u skoku i u nedostatku kontakt-igre sa rivalima, srpski tim bez njega bio je i suviše ’mek’. Uz to, Veličković je svojom energijom i beskompromisnim ponašanjem na terenu i druge ’terao’ na maksimalnu požrtvovanost.

Sa ove tačke gledišta, kada smo videli da je Srbiji potreban tip igrača koji je spreman da se ’pobije’ i da odigra vrlo čvrsto u oba smera, izostanci Miroslava Raduljice i Milovana Rakovića bili su veći hendikep nego što se to u prvi mah činilo.

Kompletan tekst pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: