Povratak Lazovića i Lukovića?

Čelnici FS Srbije počeli su razgovore oko povratka Danka Lazovića i Aleksandra Lukovića i nacionalni tim, pišu Novosti.rs.

Izvor: ÈŽ

Ponedeljak, 22.08.2011.

10:03

Default images

Njih dvojica su se povukli iz reprezentacije, pre oko šest meseci, ali sada je potreba za njima “naterala” čelnike FSS da probaju da ih privole da se vrate.

Srbiji je za plasman na EP potrebno da u preostala četiri meča ostvari isto toliko trijumfa, a to bez napadača, neće biti moguće. Naš tim ima problem sa realizacijom, pominjalo se da bi Petrović mogao da pozove i Klea u nacionalnu selekciju.

Jedini napadač na koga Petrović može da računa u ovom trenutku je Marko Pantelić, jer su Nikola Žigić i Dragan Mrđa povređeni.

Od marta kada je Danko Lazović doneo odluku da više ne igra za reprezentaciju Srbije, spekuliše se da je razlog neslaganje sa selektorom Vladimirom Petrovićem, mada je to strateg “orlova” tada demantovao.

Žao mi je što je Danko tako odlučio, verujem da će promeniti odluku, jer mislim da je ishitrena. Nismo razgovarali o tome, ali nismo ni u sukobu”, rekao je Vladimir Petrović.

Da nešto ne štima na relaciji između selektora i napadača priznao je i Lazović u jedinom intervjuu u kojem je pričao o odlasku iz reprezentacije, a dao ga je klupskom radiju Zenita.

Imam izuzetno poštovanje prema državnom timu i uvek sam se odazivao pozivima selektora. Ali, u poslednje vreme uopšte nisam dobijao šansu, mada, po mom mišljenju, ni po čemu nisam zaostajao za kolegama iz reprezentacije. Zato sam rešio da se ne raspravljam sa selektorom, da se ne žalim po medijima, niti da pričam saigračima iza leđa. Doneo sam odluku da više ne igram za nacionalni tim i da od toga ne pravim nikakav skandal”, jedino je objašnjenje koje je pre tri meseca dao Danko Lazović.

NI drugi srpski internacionalac u Zenitu, Aleksandar Luković, od marta nije oblačio dres reprezentacije. Tada, kada je saopštavan spisak igrača za mečeve sa Severnom Irskom i Estonijom, selektor Vladimir Petrović je otkrio da ga je naš defanzivac zamolio da ga ne poziva u nacionalni tim do kraja godine, zbog obaveza u klubu. Luković se oporavlja od problema sa leđima i vrlo brzo bi trebalo da se vrati u sastav Zenita, tako da bi i njegov povratak u reprezentaciju bio od značaja.

Za sada su obavljeni prvi kontakti, i u ovom trenutku nisu veliki izgledi da se Danko Lazović i Aleksandar Luković nađu u timu za dvomeč sa Severnom Irskom i Farskim Ostrvima, 2. i 6. septembar.

Danko Lazović je odigrao 43 meča za nacionalni tim i postigao 11 golova, dok je Aleksandar Luković nastupio 27 puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: