Galijen novi predsednik FISU

Francuz Klod Luj Galijen izabran je za novog predsednika Međunarodne univerzitetske sportske federacije (FISU).

Izvor: B92

Četvrtak, 11.08.2011.

11:52

Default images

Galijen je izabran na generalnoj Skupštini koja je održana u kineskom gradu Šenženu gde u petak počinju 26. Univerzitetske igre.

68-godišnji Galijen, nekadašnji univerzitetski šampion Francuske u bacanju kladiva i aktuelni potpredsednik nacionalnog olimpijskog komiteta sa samo devet glasova više (76:67) pobedio je dosadašnjeg predsednika Amerikanca Džordža Kilijana.

Preostala dvojica kandidata Finac Risto Nijeminen i Sveđanin Stefan Berg povukli su se iz predsedničke trke neposredno uoči početka glasanja.

Novi predsednik FISU je u svom prvom obraćanju članovima Skupštine zatražio da se Kilijan proglasi za počasnog predsednika, što je i usvojeno aklamacijom.

87-godišnji Kilijan bio je predsednik FISU od 1999. godine kada je zamenio preminulog legendarnog Italijana Prima Nebiola, dugogodišnjeg predsednika Međunarodne atletske federacije.

Za prvog potpredsednika FISU izabran je Rus Oleg Matitsin, koji je ubedljivo pobedio protivkandidata Srbina Sinišu Jasnića sa 96:47.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: