Vlasnik Birmingema ne sme iz Kine

Sud u Hong Kongu odbio je molbu vlasnika Birmingema Karsona Janga da prisustvuje prvoj utakmici tog kluba u novoj sezoni Čempionšipa.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 11.08.2011.

11:17

Default images

Jangu je naređeno da ne napušta teritoriju Kine do 30. avgusta, kada će njegov zahtev razmatrati Okružni sud.

Jang, koji je optužen za ‘pranje’ više od 92 miliona dolara, ponudio je sudu da plati kauciju od 385.000 dolara kako bi odleteo u Birmingem na utakmicu svog kluba sa Koventri Sitijem.

Karson Jang je kupio fudbalski klub Birmingem 2009. godine za 131 milion dolara. Prošle sezone taj tim je osvojio Liga kup Engleske, ali je ispao iz Premijer lige u Čempionšip.

Osvajanjem Kupa Birmignem se izborio za učešće na međunarodnoj sceni, pa će 18. avgusta na svom terenu igrati prvi meč poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa, protiv portugalskog Nasionala. Revanš je nedelju dana kasnije u Portugalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: